Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Προφυλακίστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην Τουρκία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο...

Προφυλακίστηκαν, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη τους, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι πέρασαν, κατά λάθος, σε τουρκικό έδαφος, στον Έβρο.

Οι δύο στρατιωτικοί, ένας ανθυπολοχαγός του μηχανικού και ένας επαγγελματίας οπλίτης, εκτελούσαν περιπολία όταν, λόγω των καιρικών συνθηκών, αποπροσανατολίστηκαν και πέρασαν στην Τουρκία, όπου και συνελήφθησαν, σε δασική περιοχή, στις Καστανιές.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πρόκειται για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή.
Ο Δημήτρης Κουκλατζής...

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στην τουρκική δικαιοσύνη με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή.

«Δεν είμαστε κατάσκοποι», φέρονται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο. Το τουρκικό κανάλι “7 Haber” μεταδίδει ότι σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο στρατιωτικών στις τουρκικές δικαστικές αρχές, ακολούθησαν κάποια ίχνη παπουτσιών που είδαν πάνω στο χιόνι και πέρασαν στην τουρκική πλευρά καταγράφοντας με τα κινητά τους τηλέφωνα εικόνες, προκειμένου να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.

Ένας εκ των δύο φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. 

Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι, αρχίσαμε να τα ακολουθούμε, σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράτυπων μεταναστών.

Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να είπε.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA