Στενά παρακολουθεί ο Τσίπρας τις εξελίξεις με τους Έλληνες στρατιωτικούς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Στενά παρακολουθεί ο Τσίπρας τις εξελίξεις με τους Έλληνες στρατιωτικούς

«Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης στενά τις εξελίξεις με τους δύο συλληφθέντες Έλληνες αξιωματικούς και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά» δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος...

«Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακόμη, ο υπουργός σημείωσε ότι θα γίνει δίκη των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία για παράνομη είσοδο στη χώρα και απέδωσε το περιστατικό σε λάθος.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ.

Η πρώτη επικοινωνία τους έγινε χθες ενώ υπήρξε δεύτερη επικοινωνία τους σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες έφεραν τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενημέρωσε το απόγευμα τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα περίπου.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «η ΝΔ ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για την άμεση επιστροφή στην Ελλάδα των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

«Περιμένουμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές. Και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ισχύσει ό,τι συμβαίνει πάντα και αμοιβαία σε αντίστοιχα συμβάντα. Περιμένουμε, δηλαδή, την άμεση επιστροφή των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ενημερωθήκαμε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ότι οι δυο έλληνες στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στην διαδικασία του αυτοφώρου. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι η διαδικασία αυτή είναι τυπική και όχι ασυνήθης. Τέλος ενημερωθήκαμε πως το Προξενείο της χώρας μας φρόντισε για τη νομική τους υποστήριξη. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων εντός της ημέρας όλα να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το θέμα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου από την τουρκική περίπολο μπορεί να πάρει διαστάσεις, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν προβεί με ψυχραιμία στις κατάλληλες κινήσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες σε παρόμοιες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση προέχει η ασφάλεια των δύο στρατιωτικών μας και η επαναπροώθηση αυτών στις εστίες τους το συντομότερο δυνατό» σημειώνεται σε ανακοίνωση από τονΤομέας Άμυνας του Ποταμιού.

«Μας βάζει σε σκέψεις και γεννά ερωτηματικά, η χλιαρή στάση των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας, σχετικά με τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών μας, η οποία συνετελέσθη υπό απροσδιόριστες ακόμη συνθήκες και βάζει όλο τον ελληνικό λαό σε ανησυχία. Η Ένωση Κεντρώων ζητάει πληροφόρηση επί του θέματος και άμεσες ενέργειες για την απελευθέρωση τους» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA