Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Αυξημένη αναμένεται, από σήμερα, η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για τις εορτές του Πάσχα...

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμων των λιμανιών. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 15 δρομολόγια από τη Ραφήνα, 11 και από το Λαύριο 3.

Τη Μεγάλη Τρίτη 03/04/2018 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 17 δρομολόγια πλοίων, ενώ αναχώρησαν 11.675 επιβάτες, 1806 ΙΧ αυτοκίνητα, 736 φορτηγά και 316 δίκυκλα.
 
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιήθηκαν 22 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 3029 επιβάτες, 433 ΙΧ οχήματα,47 φορτηγά και 81 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 7 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 2.206 επιβάτες, 574 ΙΧ οχήματα 105 φορτηγά και 42 δίκυκλα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν τρία δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 443 επιβάτες,137 ΙΧ οχήματα 20 φορτηγά και 6 δίκυκλα.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων της Τροχαίας εν όψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα τροχαίας κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εισόδους και εξόδους της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα περιλαμβάνουν την αστυνόμευση του οδικού δικτύου του νομού και τη συγκρότηση αυξημένου αριθμού συνεργείων τροχονομικών ελέγχων, με στόχο την εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, τα ειδικά συνεργεία θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επιρροή αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Στην ίδια ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση στους οδηγούς να είναι συνεργάσιμοι, ώστε να εξασφαλιστεί η κυκλοφοριακή τάξη και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA