Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού τα «έχωσε» στο δήμαρχο για τα έξοδα του Θαλασσινού Καρναβαλιού - «Το πιο ακριβό σε όλη την Ελλάδα» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού τα «έχωσε» στο δήμαρχο για τα έξοδα του Θαλασσινού Καρναβαλιού - «Το πιο ακριβό σε όλη την Ελλάδα»

Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες των δημοτών για το «φαγοπότι» και τα τρελά έξοδα που δόθηκαν για το Θαλασσινό Καρναβάλι από τον ΔΟΑΠΠΕΧ της Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία αρνείται να κάνει ακόμη και οικονομικό απολογισμό...

O Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικού εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Πλιαβέση στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βασιλικό με το Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη. 

Τα θέματα που έθεσε ο Γ. Πλιαβέσης είναι τα ακόλουθα:
Έλλειψη πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο Βασιλικό με πρωτοβουλία του Δήμου. 

Όπως είπε:
 

«Κάθε χρόνο ολόκληρος σχεδόν ο προϋπολογισμός του ΔΟΑΠΠΕΧ κατευθύνεται στο καρναβάλι της Χαλκίδας (το πιο ακριβό της Ελλάδας σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017: 250.000 € η Χαλκίδα, 230.000 € η Πάτρα. Για το 2018 ακόμα περιμένουμε τον απολογισμό), με αποτέλεσμα εμείς στο Βασιλικό να αισθανόμαστε και να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς. Μπορεί να βοηθήθηκαν ορισμένες επιχειρήσεις του κέντρου της Χαλκίδας και αυτό είναι θετικό για την πόλη, ωστόσο τέλη και εισφορές για να συγκεντρωθούν αυτές οι 250.000 € πληρώνει και ο έμπορος και ο άνεργος από το Βασιλικό, που δε βλέπει να γίνεται τίποτα στον τόπο του.»
 

Ο Γ. Πλιαβέσης τόνισε επίσης πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική προσφορά και την οικονομική βοήθεια των μελών του, των πολιτών και των εμπόρων του Βασιλικού, που επιθυμούν να καλύψει ο Σύλλογος το κενό που αφήνει η απουσία του Δήμου από τον πολιτισμό.
 

Τέθηκε επίσης το θέμα του Αρχοντικού του Παπαγγελή στην παλιά πλατεία του Βασιλικού, το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader της ΕΕ προκειμένου να ανακαινισθεί και να αξιοποιηθεί πολιτιστικά. 

Όπως τόνισε ο κ. Πλιαβέσης οι εργασίες εκεί πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα (ει δυνατόν χθες) γιατί το ακίνητο είναι υπό κατάρρευση και εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην πρόταση του Δημάρχου να στεγάσει ένα φορέα που θα αφορά το λαϊκό τραγούδι και τη συλλογή του Π. Γεραμάνη. Υποστήριξαν ότι το ακίνητο ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία του Βασιλικού και πρέπει να στεγάσει ένα φορέα που θα αφόρα την ιστορία του Βασιλικού εν γένει (π.χ. ιστορικό- λαογραφικό μουσείο – βιβλιοθήκη, που θα μπορούσε ενδεχομένως να στεγάσει και τη συλλογή του κ. Γιάννη Αρνή από το 2ο Δημοτικό Σχολείο).
 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου επισήμανε πως επιθυμούν τη συνεργασία και τη συμπόρευση με όλους τους φορείς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA