CLIMATHERM
ΜΑΥΡΟ ΚΕΝΟ

Διπλή ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ και Ακριώτη για την επίθεση των συνδικαλιστών στο βουλευτή - «Πορτιέρηδες της Πρωτομαγιάς και φασιστικές επιθέσεις»

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις που εστάλησαν στο EviaZoom.gr από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και τον Γιώργο Ακριώτη, σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής (δείτε ΕΔΩ) από συγκεντρωμένους συνδικαλιστές στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας...

Η ανακοίνωση του Γιώργου Ακριώτη:
 
Οι πορτιέρηδες της Πρωτομαγιάς

«Αναγκάζομαι να προβώ σε δηλώσεις για το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ξεκαθαρίζοντας τα εξής:

1ον Η Πρωτομαγιά δεν ανήκει σε κανέναν πόσο δε μάλλον σε όψιμους αγωνιστές-εργατοπατέρες που θεωρούν ότι τα εργατικά κέντρα είναι τσιφλίκι τους.

2ον Δεν είναι απλά δικαίωμα μου να παραβρεθώ στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, είναι υποχρέωση μου, άλλωστε προσκλήθηκα επίσημα από τη διοίκηση του τοπικού εργατικού κέντρου ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπεί 11.000 Ευβοιώτες που με ψήφισαν, και αυτό έπραξα παρακολουθώντας την εκδήλωση μέχρι το τέλος.

3ον Ο απλός εργαζόμενος γνωρίζει πολύ καλά ποιος αγωνιά και μάχεται για να επανέρθουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα 100αδων χρόνων που καταπατήθηκαν από τους προηγούμενες κυβερνήσεις και τους συνδικαλιστές πους του έκαναν πλάτες. Έχουμε ήδη νομοθετήσει και θα ισχύσουν από τον Αύγουστο του 2018 τις δύο βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελεί τον επόμενο στόχο μας, ενώ για πρώτη φορά ο εργαζόμενος με τη συνδρομή του ΣΕΠΕ αισθάνεται ότι προστατεύεται ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Να θυμίσω εδώ σε όσους έχουν κοντή μνήμη ότι καμία επιχείρηση επί διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεισε στην Εύβοια αντίθετα λύθηκε το ζήτημα των εργαζομένων Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ,επανήρθαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, της Συνεταιριστικής Εύβοιας κ.α. ενώ η ανεργία μειώνεται συνεχώς σημειώνοντας πτώση τουλάχιστον 7 μονάδων και όλα αυτά στήνοντας μέρα με τη μέρα ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας. Εν ολίγοις τα περισσότερα που αναφέρονται στο ψήφισμα που κατέθεσε το εργατικό κέντρο είναι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που σταδιακά υλοποιούνται.

4ον Ο απλός εργαζόμενος γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ποιος. Η μικρή συμμετοχή στη σημερινή εκδήλωση βαραίνει ακριβώς αυτούς που προσπάθησαν να στήσουν το σημερινό σόου κρύβοντας με αυτόν τον τρόπο την ανικανότητα τους ως εκπρόσωποι των εργαζομένων του νομού. Τα 2 συνδικάτα που δημιούργησαν το «κλίμα» (ΕΛΜΕ και Νοσοκομείου) μετρούσαν 3 και 1 άτομα αντίστοιχα. Αυτό είναι το ζήτημα που έπρεπε να απασχολεί τους συνδικαλιστές και όχι να το παίζουν πορτιέρηδες στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση»

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας

«Δεν μας έφτανε ο ένας ιδιοκτήτης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, μας βγήκε και άλλος… συνιδιοκτήτης!

Στην εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο της Χαλκίδας, παρευρέθησαν μέλη της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Βουλευτή Εύβοιας σ. Γιώργο Ακριώτη και μέλη του κόμματος για να τιμήσουν την εκδήλωση μνήμης των αγωνιστών εργατών που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται διαχρονικά για ειρήνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, δικαιώματα.

Ο σ. βουλευτής δέχτηκε απρόκλητα φραστική επίθεση από μια ορδή αλαλαζόντων «όψιμων επαναστατών» που απαιτούσαν την αποχώρησή του, θεωρώντας ότι ο χώρος του εργατικού κινήματος είναι ιδιοκτησία τους και οφείλει όποιος παρευρίσκεται να έχει την άδεια τους. Είναι γνωστό το ήθος και η αγωνιστικότητα του σ. βουλευτή και η ιστορική πορεία του μέσα στο εκπαιδευτικό κίνημα.

Από την άλλη η φασιστικού τύπου επιθέσεις των «ανυπόμονων μικροαστών» που συμμετείχαν σ’ αυτές, έχει την υπογραφή αυτών, που όλα τα προηγούμενα χρόνια και όχι μόνο των μνημονιακών, των στυλοβατών και υποστηρικτών, του σάπιου διεφθαρμένου πελατειακού συστήματος, που χάνουν την πρόσβαση στα προνόμιά τους.

Να είναι σίγουροι ότι δεν φοβόμαστε… θα είμαστε εκεί όπου κρίνουμε ότι πρέπει. Δεν θα ζητάμε και δεν θα παίρνουμε διαπιστευτήρια από κανένα… πολύ δε μάλλον απ’ αυτούς που ανακάλυψαν, στα ώριμα χρόνια τους, τον αγώνα της διεκδίκησης των εργατικών δικαιωμάτων. Θα είμαστε εκεί όπου ο Λαός και η Πατρίδα μας, μας χρειάζονται.

Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, ώστε τον Αύγουστο του ’18 να τελειώσει ο εφιάλτης των μνημονίων. Να ξανακτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα σ’ ένα καλλίτερο κόσμο, με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη ανάπτυξη για τους πολλούς, επαναφορά των εργατικών δικαιωμάτων». 

Θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική Οδό: Αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός της νταλίκας που συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του Χαλκιδέου ορθοπεδικού (ΦΩΤΟ)

Το τελευταίο «αντίο» στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Αμαρύνθου, είπαν, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι γιατροί, στ...