Κύμη - Αλιβέρι: Αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο λόγω μη απαρτίας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κύμη - Αλιβέρι: Αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο λόγω μη απαρτίας!

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου λόγω μη απαρτίας...

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη η δημοτική παράταξη «Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία» τονίζει τα κάτωθι:

«Στις Δημοτικές Εκλογές οι δημότες αποφάσισαν. Άλλους έστειλαν στην Διοίκηση, να διοικούν, να αποφασίζουν, να λύνουν προβλήματα, να προωθούν την ανάπτυξη, να έχουν την ευθύνη. Άλλους έστειλαν στην Αντιπολίτευση, να ελέγχουν τη διοίκηση, να ασκούν κριτική, να κάνουν προτάσεις, να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου.

Δυστυχώς και οι μεν και οι δε, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα, έγραψαν τους δημότες στα παλιά τους τα παπούτσια.

Και το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο αναβλήθηκε αφού 15 από τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους ήταν απόντες. Τείνει να γίνει πρακτική πλέον, αν δούμε και πόσες άλλες φορές αποχωρεί η αντιπολίτευση, με ευθύνη της ή με ευθύνη του Προέδρου και Συμβούλων της Συμπολίτευσης, με αποτέλεσμα σοβαρά θέματα να ψηφίζονται «ομόφωνα» από επτά οκτώ συμβούλους.

Αυτός είναι ο σεβασμός στο Δημότη; Αυτά είναι τα νέα ήθη της πολιτικής; Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους για το Δήμο; Πόσο αλήθεια απέχουν τα λόγια τους (και ιδίως τα προεκλογικά) από τις πράξεις τους;

Αυτή η πρακτική, αλλά και ο δημαρχοκεντρικός τρόπος διοίκησης και η αδυναμία τους να διοικήσουν και να επιλύσουν προβλήματα, είναι αιτίες που οδηγούν στις απεντάξεις έργων, στη μη συμμετοχή σε προγράμματα, στο να χάνονται ημερομηνίες και χρήματα για το δήμο, στο να καθυστερεί η προώθηση και η λύση των προβλημάτων, στο να υποβαθμίζεται ο ρόλος και ο σκοπός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση έχουν την ευθύνη για την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση της υπολειτουργίας του Δήμου, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA