ΗΡΩΝ
VIANEX
SMOKER LAND

Υπόθεση Siemens: Με εξαγοράσιμη ποινή 5 ετών τη γλίτωσε ο Μαντέλης για την μίζα των 230.000 ευρώ - Τσίπρας: «Η δικαστική απόφαση προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα»

Εκτός φυλακής ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης αφού το δικαστήριο του επέβαλλε τελικά εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 5 ετών για τη μίζα 450.000 γερμανικών μάρκων (περίπου 230.000 ευρώ) που πήρε από τα μαύρα ταμεία της Siemens...

Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή κατά τρία χρόνια, χαρίζοντας του έτσι την ελευθερία του προς 40 ευρώ ημερησίως.

«Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1.100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγώ και η οικογένεια μου», είπε ο Τ.Μαντέλης και οι δικαστές αποφάσισαν να πληρώσει 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις, αφήνοντας τον ελεύθερο.

Τσίπρας: «Η απόφαση για τις μίζες της Siemens προσβάλλει το περί δικαίου αίσθημα»

Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα «την απόφαση της Δικαιοσύνης για τις μίζες της Siemens», σχολιάζοντας ότι «προσβάλλει προκλητικά το περί δικαίου αίσθημα». 

Τόνισε πως «μας αποδεικνύει ότι οι μάχες που έχουμε να δώσουμε με τους μηχανισμούς του παλιού κατεστημένου που χρεοκόπησαν τη χώρα θα είναι διαρκείς και πολυεπιπέδες».

«Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε, ας το έχουν καλά στο μυαλό τους» υπογράμμισε.

Χαλκίδα: Έκρηξη και μεγάλη φωτιά σε κηροπλαστείο δίπλα στα σπίτια! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πανικός σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (10-11-2018) στην οδό Θεμιστοκλή Γεωργιάδη, στη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, από φωτιά που προήλθε ...