Συναδελφική αλληλεγγύη εν μέσω εκλογών που προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη: Πρώην αποτυχημένος Συνδικαλιστής της Ένωσης Εισαγγελέων - Δικαστών ο Δημήτρης Προκοπίου - Ούτε αναπληρωματικό μέλος δεν είχε εκλεχθεί! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συναδελφική αλληλεγγύη εν μέσω εκλογών που προσβάλλει ευθέως την Δικαιοσύνη: Πρώην αποτυχημένος Συνδικαλιστής της Ένωσης Εισαγγελέων - Δικαστών ο Δημήτρης Προκοπίου - Ούτε αναπληρωματικό μέλος δεν είχε εκλεχθεί! (ΦΩΤΟ)

Τελικά ο Συνδικαλισμός, έστω και μάταια, μπορεί να γίνει η «πηγή του κακού» ακόμη και για τον θεσμό της Δικαιοσύνης...

Στον απόηχο της επιθετικής και αήθης ανακοίνωσης του Δ.Σ. Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, (δείτε ΕΔΩ) που απαρτίζουν 8-9 μέλη - συνδικαλιστές, κατά του EviaZoom.gr και του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη, χωρίς ωστόσο να κατονομάσουν προσπαθώντας πιθανόν να αποφύγουν αστικές - ποινικές ευθύνες και να μιλούν αόριστα με ανυπόστατα ψεύδη, αστειότητες και συκοφαντίες για δήθεν ανεπίτρεπτα και συκοφαντικά δημοσίευματα κατά των συναδέλφων τους που υπηρετούν στην Εισαγγελία Χαλκίδας και συγκεκριμένα του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτρη Προκοπίου και του Εισαγγελέα Χαλκίδας, Βασίλη Βασιλάκη - Παραγυιό, τους οποίους υποστήριξαν με ιδιαίτερη θέρμη, για να τους απαλλάξουν από κάθε κατηγορία που περιέχουν τα καταγγελτικά δημοσίευματα, γνωρίζοντας μάλιστα ότι την ίδια ώρα γίνεται προκαταρκτική έρευνα από τον Άρειο Πάγο για τις ενέργειες τους.

Σε ρόλο δικαστών λοιπόν οι συντάκτες της συγκεκριμένης ανακοίνωσης επιτίθενται με μένος κατά του site και του δημοσιογράφου βγάζοντας ουσιαστικά απόφαση, χωρίς να εξετάσουν ποτέ τις καταγγελίες, ότι τα δημοσίευματα είναι ψευδή.

Χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς καμία εξέταση μάρτυρα, χωρίς έρευνα την οποία διενεργεί ο Άρειος Πάγος.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν αναφέρει ονόματα η ανακοίνωση.

Όσα αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θα έπρεπε να έχουν εξοργίσει τα μέλη της. Αυτό το κείμενο είναι λόγος κατάθεσης μομφής στη διοίκηση ενός σωματείου.

Με όσα υπογράφει, τραυματίζει τη Δικαιοσύνη, υποβιβάζει τον Εισαγγελικό λειτουργό, ενώ διέπεται από προχειρότητα και διάθεση για παραπληροφόρηση.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είναι συνδικαλιστική οργάνωση. Δεν είναι Θεσμός της Δικαιοσύνης, πόσο μάλλον το σημερινό διοικητικό της συμβούλιο. Όμως όσοι μετέχουν στην Ένωση υπηρετούν το Θεσμό της Δικαιοσύνης. Και το πρώτο που οφείλουν είναι να αποδεικνύουν όσα λένε. 

Χωρίς αποδείξεις δεν υπάρχει απονομή Δικαιοσύνης. Οι αποδείξεις είναι ντοκουμέντα, όχι οι υπαινιγμοί.

Αυτά λείπουν από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ούτε μια παράγραφός της αντάξια του Εισαγγελικού λειτουργήματος. 

Διαβάστε ΕΔΩ ξανά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση.

Είναι βέβαιο ότι οι συνδικαλιστές - συντάκτες της ανακοίνωσης γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι λένε ανυπόστατα ψεύδη, αλλά για να μη χάλασουν το χατίρι των συναδέλφων τους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, προτιμούν να απαξιώνουν ακόμη και τα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου που διερευνούν τα δημοσιεύματα και να προσβάλλουν την Δικαιοσύνη που υπηρετούν αποδεικνύωντας πως δεν είναι μόνο τυφλή αλλά μπορεί να αλληθωρίζει, χωρίς να ξεχωρίζει το δίκαιο και ηθικό από το προσωπικό ή συντεχνιακό συμφέρον.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε μήνες μετά τα δημοσιεύματα και σε περίοδο εκλογών που ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (20-05-2018).

Και τότε θυμηθήκαμε την υποψηφιότητα, -προ λίγων ετών-, του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτρη Προκοπίου για το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών - Εισαγγελέων Ελλάδος.

Μία Ένωση διαφορετική από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και πολύ μεγαλύτερη, ωστόσο την απαρτίζουν εκατοντάδες Εισαγγελείς της χώρας.

Ιδού το ενημερωτικό φυλλάδιο με την υποψηφιότητα Προκοπίου στις εκλογές του 2014:

Ωστόσο τα αποτελέσματα μόνο ικανοποιητικά δεν ήταν για τον κύριο Προκοπίου που υπηρετεί ως Προϊστάμενος στην Εισαγγελία Χαλκίδας από το 2013.

Και για να μιλάμε κυριολεκτικά ο Δημήτρης Προκοπίου απέτυχε παταγωδώς καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των Δικαστών και Εισαγγελέων συναδέλφων του γύρισε την πλάτη και δεν τον ψήφισε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στις τελευταίες θέσεις και να μην εκλεχθεί ούτε αναπληρωματικό μέλος.
Αυτός ήταν προφανώς και ο λόγος που δεν ασχολήθηκε ποτέ ξανά (ως υποψήφιος) με τις αρχαιρεσίες των συγκεκριμένων Συνδικαλιστικών Ενώσεων. Και καλά έκανε!

Ωστόσο παρ'όλα αυτά, ο κ. Προκοπίου συνεχίζει να μην μένει ως ένας απλός ψηφοφόρος, καθώς όπως αποδείχτηκε, συνεχίζει να χρησιμοποιεί την καλή σχέση που έχει με ορισμένους Συνδικαλιστές που έτυχε να βρίσκονται τώρα στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για να εξασφαλίσει παροχή μεροληπτικής προστασίας για προσωπικές υποθέσεις, (όπως αυτές που δημοσίευσε το EviaZoom.gr) που αφορούν τον ίδιο και τον φίλο του, επίσης Εισαγγελέα Χαλκίδας, Βασίλη Βασιλάκη, δυσφημώντας μάλιστα τους καταγγέλοντες και το μέσο ενημέρωσης που δημοσίευσε τις καταγγελίες και τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα σε βάρος τους.

Αυτό είναι το χειρότερο για τον ίδιο και δύο φορές χειρότερο για την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA