Μετά την προτροπή για πραξικόπημα: Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον βουλευτή Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (BINTEO) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μετά την προτροπή για πραξικόπημα: Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον βουλευτή Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (BINTEO)

Πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από την αστυνομία ανέφεραν πως ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά τις δηλώσεις από το βήμα της βουλής, που καλούσε σε εκτελέσεις και προέτρεπε τον στρατό να διαπράξει πραξικόπημα, συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική...

Η δήλωση του στη Βουλή προκάλεσε σάλο και πληθώρα αντιδράσεων, μετά την παρακίνηση σε πραξικόπημα και την έκκληση του στον Στρατό να συλλάβει και να αποκεφαλίσει την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.
 

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, σε βαθμό κακουργήματος, για το οποίο δεν απαιτείται άρση βουλευτικής ασυλίας, απο τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή, ο οποίος, λίγη ώρα μετά το παραλήρημα του, διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή. 

«Καλώ την ηγεσία του στρατού να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
 
Στην γραπτή παραγγελία του ο Ε. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Προσχηματική η διαγραφή Μπαρμπαρούση

«Η διαγραφή του Κ. Μπαρμπαρούση από την Κοινοβουλευτική Ομάδας της Χρυσής Αυγής, δεν πιστοποιεί παρά τον φαρισαϊσμό και τη δειλία της νεοναζιστικής συμμορίας, μπροστά στις συνέπειες των πράξεών της. Ο Κ. Μπαρμπαρούσης προέβη στην εγκληματική πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, ως βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, με προφανή εντολή του αρχηγού της, και καταχειροκροτούμενος από το σύνολο των βουλευτών της. 

Ως εκ τούτου οι ευθύνες, πολιτικές και κυρίως ποινικές, βαραίνουν το κόμμα στο οποίο εξακολουθεί να ανήκει, έστω κι αν εκ των υστέρων οι αγκυλωτοί σύντροφοί του δεν διστάζουν να τον αποκηρύσσουν, όπως έπραξαν με τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Ρουπακιά. 

Όπως παραμένουν και οι ευθύνες όλων εκείνων στη ΝΔ, που άνοιξαν, με το διχαστικό τους λόγο, τον ασκό του Αιόλου, και έστρωσαν τον δρόμο στο θράσος των νεοναζί», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA