Την παραίτηση Καμμένου ζητάει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Την παραίτηση Καμμένου ζητάει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης

Δημόσια έκκληση στον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο να παραιτηθεί από το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Βουλής απηύθυνε ο Νίκος Βούτσης, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί εκβιασμού...

«Δεν ασκώ εκβιασμό, αλλά πίεση και όλοι πρέπει να τεθούμε προ των ευθυνών μας», είπε και συμπλήρωσε πως δεν «στέκεται πουθενά» ένας ανεξάρτητος βουλευτής να κατέχει θέση Αντιπροέδρου. «Δεν έχει ξανασυμβεί για ένα ζήτημα κανονιστικό να γίνεται τέτοια συζήτηση, στην οποία εκ των πραγμάτων θα ανασυρθούν πολιτικές απόψεις», ανέφερε.

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πάντως, ότι δεν βιάζεται στο να γίνει η κατάθεση της πρότασης μομφής, ξεκαθαρίζοντας ότι αν και όταν θα γίνει, θα είναι μόνον επί αυτού του θέματος. «Προς τι αυτή η πρόκληση;» αναρωτήθηκε ο κ. Βούτσης, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Δημήτρης Καμμένος τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα παραιτηθεί.

Η πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Προέδρου ή των Αντιπροέδρων της Βουλής προϋποθέτει να έχουν συγκεντρωθεί 50 υπογραφές και στην ψηφοφορία να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός των 151 βουλευτών. Η συζήτηση είναι διευρυμένη, καθώς προβλέπεται να μιλήσουν έως 5 βουλευτές, το πρόσωπο που δέχεται την πρόταση, αλλά και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Ο Νίκος Βούτσης στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και πριν από την έναρξη των εργασιών των θερινών τμημάτων της Βουλής θα πραγματοποιηθεί σε μια συνεδρίαση η πρόταση της ΝΔ για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την οικονομία και η ενημέρωση του πρωθυπουργού για το ίδιο θέμα.

Πληροφορίες: ANT1

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA