Υπουργός Πολιτισμού: «Ευθύνη του Δήμου η κατάσταση στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπουργός Πολιτισμού: «Ευθύνη του Δήμου η κατάσταση στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας»

Νέες κατηγορίες εξαπέλυσε ο Χρήστος Παγώνης στη τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (30-07-2018) κατά του Κεντρικού Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων, τονίζοντας ότι υπάρχει καθυστέρηση για την έγκριση της οριστικής μελέτης αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας...

Ωστόσο, σημειώνεται ότι η Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου είχε αναφέρει πρόσφατα στη Βουλή πως την ευθύνη για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει η Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας την έχει αποκλειστικά ο Δήμος Χαλκιδέων.

«Το κτηριακό συγκρότημα ανήκει ιδιοκτησιακά στον Δήμο της Χαλκίδας, ο οποίος σύμφωνα με τον αρχαιολογικό νόμο υποχρεούται αποκλειστικά να μεριμνά για την άμεση εκτέλεση των εργασιών συντήρησης, στερέωσης ή προστασίας ετοιμόρροπου μνημείου χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, με δική του δαπάνη και με την εποπτεία και τις υποδείξεις της υπηρεσίας του υπουργείου. 
 
Το 2017 εγκρίθηκε η προμελέτη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και έως την έγκριση της οριστικής μελέτης είναι υποχρέωση του δήμου η συντήρηση του μνημείου», είπε η Υπουργός.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA