Υπουργός Υγείας για παλιό και νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας: «Είναι αξιόπιστο και το εμπιστεύεται ο κόσμος» - «Ολοκληρώθηκε το κτίριο αλλά έχουν καθυστερήσει τα συνοδά έργα» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπουργός Υγείας για παλιό και νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας: «Είναι αξιόπιστο και το εμπιστεύεται ο κόσμος» - «Ολοκληρώθηκε το κτίριο αλλά έχουν καθυστερήσει τα συνοδά έργα» (ΒΙΝΤΕΟ)


Στην εκδήλωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός...

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας:

«Νομίζω ότι η εικόνα που αποκόμισα εγώ τουλάχιστον από την παρουσίαση της Διοίκησης, είναι ότι έχουμε ένα Νοσοκομείο το οποίο επιτελεί τον ρόλο του. 

Προφανώς όπως όλα τα Νοσοκομεία της επαρχίας έχει τα κενά του, τις αδυναμίες του, τις διαχρονικές ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά είναι αξιόπιστο, το εμπιστεύεται ο κόσμος και πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο αυτό το κλίμα αναβαθμίζοντας τις υποδομές και στελεχώνοντας το καλύτερα.

Έχουν γίνει βήματα βελτίωσης. Το να παρέχεται για παράδειγμα ογκολογική φροντίδα στο επίπεδο του Νοσοκομείου και να μην χρειάζονται οι καρκινοπαθείς να μετακινούνται στην Αθήνα για να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους είναι σημαντικό βήμα» και συμπλήρωσε:

«Τα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) είναι σημαντική παρέμβαση. Η στελέχωση τους με 6 ειδικευμένους γιατρούς μόλις ολοκληρωθούν οι προκηρύξεις που έχουμε κάνει θα αναβαθμίσουν σοβαρά την λειτουργία αυτού του κρίσιμου τμήματος. Συνολικά προκηρύξαμε 520 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του Ε.Σ.Υ. για τα ΤΕΠ. Πραγματικά αυτό είχε να γίνει από την ίδρυση του Ε.Σ.Υ.»

Ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε φυσικά και στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας τονίζοντας τα εξής:

«Εδώ υπάρχουν οι εκκρεμότητες μετεγκατάστασης στο νέο κτίριο. Έχει πάει πίσω χρονικά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι προχώρησε το Νοσοκομείο, ολοκληρώθηκε το κτίριο, αγοράστηκε ο εξοπλισμός, αλλά δεν υπήρξε έγκαιρα η πρόνοια να γίνουν τα συνοδά έργα για να μπορεί γρήγορα να είναι λειτουργικό. 

Υπάρχουν ήδη 7 εταιρείες που έχουν εκδηλώσει πρόθεση να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. 

Νομίζω ότι θα προχωρήσει γρήγορα και πραγματικά πρέπει να επιταχύνουμε γιατί είμαστε εκτεθειμένοι όλοι με την έννοια της πολιτείας. 

Υπάρχει μία κοινωνία που περιμένει, που βλέπει κτίριο έτοιμο και δεν μπορεί να αντιληφθεί τις δυσλειτουργίες και τις ανεπάρκειες της δημόσιας διοίκησης και του κράτους».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA