Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Προφυλακίστηκαν τέσσερα άτομα - Ελεύθεροι οι άλλοι πέντε! (Το χρονικό της υπόθεσης) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Προφυλακίστηκαν τέσσερα άτομα - Ελεύθεροι οι άλλοι πέντε! (Το χρονικό της υπόθεσης)

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Αθηνών, 4 εκ των 9 συνολικά κατηγορούμενων, για συμμετοχή στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών που εξάρθρωσε ζευγάρι αστυνομικών της Ασφάλειας Χαλκίδας στη περιοχή Κυψέλη Αττικής...

Ειδικότερα, προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 39χρονος που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος, η 35χρονη σύζυγός του, η 40χρονη που φέρεται να μεσολαβεί για την πώληση των βρεφών και ένας ακόμη 32χρονος πατέρας ενός βρέφους.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι υπήκοοι Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι η Εύβοια δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση καθώς το κύκλωμα είχε απλώσει τα δίχτυα του μόνο στην Αττική, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

Πως ενεπλάκη η Ασφάλεια Χαλκίδας με την υπόθεση που αφορά αποκλειστικά την Αττική - Όλο το ρεπορτάζ!

Συγκεκριμένα, η πληροφορία για το κύκλωμα προήλθε τυχαία από τον 50χρονο Πατρινό αστυνομικό, Νίκο Μακρυκώστα, ο οποίος υπηρετεί εδώ και χρόνια στην Ασφάλεια Χαλκίδας.

Ο ίδιος διενήργησε προσωπική έρευνα και αφού μάζεψε περισσότερες πληροφορίες για το κύκλωμα, ενημέρωσε στη συνέχεια το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, στο οποίο υπηρετεί.
Ο αστυνομικός που διενήργησε έρευνα για το κύκλωμα...

Ακολούθως στήθηκε η ακόλουθη επιχείρηση η οποία ήταν επιτυχής.

Ο 50χρονος αστυνομικός μαζί με μία συνάδελφο του - επίσης από την Χαλκίδα-, παρίσταναν το άτεκνο ζευγάρι και έκλεισαν ραντεβού με την 40χρονη Βουλγάρα στους Αμπελόκηπους. 

Πρόκειται για την γυναίκα που φέρεται να μεσολαβεί για την πώληση των βρεφών. Αυτή τους ζήτησε 18.000 ευρώ για να τους παραδώσει ένα βρέφος τεσσάρων ημερών.

Στη συνέχεια τους οδήγησε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπου εισέβαλαν και άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA