Ο Σκουρλέτης αντικατέστησε και επίσημα τον Τόσκα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης - Έρχονται καρατομήσεις σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Σκουρλέτης αντικατέστησε και επίσημα τον Τόσκα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης - Έρχονται καρατομήσεις σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία! (ΦΩΤΟ)

Τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί του Σαββάτου (04-08-2018), από τον παραιτηθέντα Υπουργό Νίκο Τόσκα...

Στις δηλώσεις του, ο Ν.Τόσκας έκανε έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο, και τόνισε ότι για λόγους συνείδησης είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.
 

Όπως είπε τα θύματα δεν επιστρέφουν, αλλά «όλοι οφείλουμε να βρούμε τρόπους να μην τους ξεχάσουμε» καθώς μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρυσμα.
 

«Από την πρώτη στιγμή η συνείδησή μου, μου επέβαλε να υποβάλλω την παραίτησή μου» δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι με τη στάση του έχει αποδείξει ότι γενναιότητα δεν έχουν μόνο οι στρατηγοί, αλλά και το πολιτικό προσωπικό.

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι μαζί με τους ένστολους το υπουργείο έδωσε μάχη για την προστασία των πολιτών. «Στήριξα τα σώματα ασφαλείας, αγωνίστηκα για μία πιο δημοκρατική αστυνομία, επέμεινα ακόμη και όταν κάποιοι επιδόθηκαν σε κριτική χωρίς επιχειρήματα» είπε και κάλεσε τους αξιωματικούς να συνεχίσουν το έργο τους, πάντα στην υπηρεσία του πολίτη.  

Από την μεριά του ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε: «Πρέπει να δούμε τα διαχρονικά εγκλήματα που έχουν γίνει» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι περιορισμός της άναρχης δόμησης και ο επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας πρέπει να συνοδευθούν και από μία εις βάθος διευρεύνηση της όλης επιχείρησης που έγινε. «Η Δικαιοσύνη έχει αρχίσει το έργο της και όλοι θα συμβάλλουμε στο να το ολοκληρώσει» είπε. 

Καρατομήσεις σε Aστυνομία, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

Η παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, δύο περίπου εβδομάδες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική φαίνεται ότι θα είναι μόνο η αρχή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες  έρχονται οι καρατομησεις των επιχειρησιακών υπευθύνων της διαχείρισης της κρίσης, όπως των Αρχηγών της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA