Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία για τον Ευβοιώτη Νίκο Βασιλείου (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία για τον Ευβοιώτη Νίκο Βασιλείου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους έξω από τη Σπάρτη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας εκ των δύο χειριστών, o Ευβοιώτης επισμηναγός Νίκος Βασιλείου....

Στη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο Π. Καμμένος ανακοίνωσε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου που κατάγεται από το χωριό Ζάρκα, εντοπίστηκε νεκρός δύο ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye, που είχε απογειωθεί από την 120 ΠΕΑ Καλαμάτας για ειδική άσκηση (περιδίνηση).

Αντιθέτως, σώος εντοπίστηκε ο συγκυβερνήτης επισμηναγός, ο οποίος δεν φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ο ίδιος, ωστόσο, μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ, το οποίο κάνει λόγο για δύο Ιπτάμενους μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA