Γαβρόγλου σε μαθητές: «Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09:00 για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω...» - Καταχειροκροτήθηκε ο Υπουργός Παιδείας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γαβρόγλου σε μαθητές: «Τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09:00 για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω...» - Καταχειροκροτήθηκε ο Υπουργός Παιδείας (ΦΩΤΟ)

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων...

Όπως είπε, από τη νέα σχολική χρονιά, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09:00. «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω», σημείωσε ο Κ. Γαβρόγλου, καταχειροκροτούμενος από τους μαθητές.

Πρόκειται για μία απόφαση, πάντως, που δεν έχει παρθεί επίσημα, και μέχρι σήμερα έχει γίνει γνωστή μόνο η πρόθεση του Υπουργού.

Ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε συμβολική την παρουσία του στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς θέλησε να επισημάνει την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης. 
«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως Κυβέρνηση και ως Υπουργείο» είπε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους μαθητές:

«Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Ο Κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις εισαγωγικές εξετάσεις της Τριτοβάθμιας, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών. Μάλιστα, εξήγησε στους μαθητές τις επιλογές που τούς δίνει το ΕΠΑΛ και σημείωσε ότι από του χρόνου, τον Σεπτέμβριο του 2019, θα έχουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ τη δυνατότητα να πηγαίνουν στα διετή προγράμματα σπουδών των πανεπιστημίων χωρίς εξετάσεις και αποφοιτώντας από εκεί θα λαμβάνουν πτυχίο επαγγελματικών προσόντων ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Επίσης, ο Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της βίας στα σχολεία, τονίζοντας ότι «η βία δεν είναι αστείο. Πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε δημοκρατική κοινωνία». 

Τέλος, εξήρε τη στάση και το έργο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης, καθώς, όπως είπε «το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς». 

Πληροφορίες: ANT1

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA