Οδοντιατρική φροντίδα και από ιδιώτες μέσω ΕΟΠΥΥ το 2019 | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οδοντιατρική φροντίδα και από ιδιώτες μέσω ΕΟΠΥΥ το 2019

Η μείωση του χρόνου αναμονής των πολιτών για εξέταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, καθώς επίσης και για εξετάσεις και χειρουργεία αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του υπουργείου Υγείας στην 83η ΔΕΘ...

Παράλληλα επισήμανε ότι από το 2019 οι πολίτες θα έχουν οδοντιατρική φροντίδα και από ιδιώτες γιατρούς μέσω voucher ή συμβάσεων που θα συνάψουν με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα ενισχυθούν και τα οδοντιατρεία στις δημόσιες δομές ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, στους στόχους του υπουργείου Υγείας είναι να δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) μέσω της βελτίωσης των υπηρεσιών φυσικοθεραπείας, της κεντρικής διαχείρισης των εργαστηριακών εξετάσεων και βελτίωσης των εργαστηρίων των δομών της ΠΦΥ.

Οδοντιατρική φροντίδα και από ιδιώτες μέσω ΕΟΠΥΥ το 2019

«Κάνουμε μία προσπάθεια κεντρικής διαχείρισης των εξετάσεων, ειδικά των αιματολογικών και των βιοχημικών εξετάσεων σε εργαστήρια αναφοράς και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε και ορισμένα προβλήματα που έχουν σχέση με την οδοντιατρική περίθαλψη. Δώσαμε κατεύθυνση να ενισχυθούν τα οδοντιατρεία των Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, να λύσουμε προβλήματα επάρκειας υλικού, ειδικά για οδοντοτεχνίτες, όπου υπάρχουν οδοντοτεχνικά εργαστήρια, αλλά και για την καθημερινή διαχείριση των οδοντιατρικών αναγκών των πολιτών. 

Αυτό νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό και θα συμπληρωθεί και με αυτό το οποίο έχουμε εξαγγείλει, ότι θα αγοράσουμε οδοντιατρικές υπηρεσίες από επαγγελματίες οδοντίατρους. 

Ο ΕΟΠΥΥ δηλαδή από το 2019 θα κάνει συμβάσεις, θα είναι μάλλον ένα voucher συγκεκριμένης αξίας, το οποίο θα μπορεί κάθε πολίτης να χρησιμοποιήσει για να έχει μία οδοντική φροντίδα. Άρα ενισχύοντας τα οδοντιατρεία των δημόσιων δομών και διευρύνοντας την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ νομίζω ότι κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα στην οδοντιατρική φροντίδα που σήμερα επιβαρύνει πάρα πολύ τον κόσμο» ανέφερε ο Ανδρέας Ξανθός.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA