Σκύρος: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε ανήλικο μαθητή! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σκύρος: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε ανήλικο μαθητή!

Αναστάτωση επικρατεί στο νησί της Σκύρου μετά την επιβεβαίωση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε παιδί που διαμένει και πηγαίνει σχολείο στο νησί...

Με αφορμή το περιστατικό, η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σκύρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και καλεί τους γονείς σε ενημερωτική συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να θωρακιστούν.

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Σκύρου

«Μετά την επιβεβαίωση του πρόσφατου περιστατικού μηνιγγίτιδας σε παιδί του νησιού μας, το οποίο διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση σας ενημερώνουμε προς αποφυγήν κάθε άσκοπης ενέργειας και δημιουργίας πανικού ότι:

Όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με το νοσήσαντα να επικοινωνήσουν με την γιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου κ. Μανωλάκη Αγγελική (τηλ. 2222092222) για την λήψη προληπτικού φαρμάκου (αντιβιωτικού).

Η επικοινωνία και η λήψη του φαρμάκου πρέπει να είναι άμεση!!!!

Δεν χρειάζεται απολύμανση των χώρων!!!

Οι ανωτέρω ενέργειες αποφασίστηκαν από την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Σκύρου σε συνεργασία Μανωλάκη Αγγελική,Ιατρό Παθολόγο, Διευθύντρια ΠΠΙ Σκύρου κατόπιν επαφών που πραγματοποιήθηκαν με

α. με την αρμόδια υπηρεσία ΚΕΕΛΠΝΟ

Β. την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Εύβοιας

γ. τον υπεύθυνο της κλινικής όπου νοσηλεύεται το παιδί.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβριου 2018 και ώρα 19:30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των Συλλόγων Διδασκόντων όλων των βαθμίδων και των Αθλητικών Συλλόγων».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA