Χαλκίδα: Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ του ΚΚΕ στο Πάρκο του Δέλτα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ του ΚΚΕ στο Πάρκο του Δέλτα (ΦΩΤΟ)

Στο Πάρκο του Δέλτα κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (15-09-2018) οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που διοργάνωσε στη Χαλκίδα το ΚΚΕ...

Το Φεστιβάλ φέτος ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια ηρωϊκής δράσης του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της νεολαίας του, της ΚΝΕ.
 
Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ο Κώστας Ντούρμας, στέλεχος της ΚΝΕ αναφέρθηκε στην ιστορία του χώρου όπου έγινε το Φεστιβάλ.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε με τη θεατρική παράσταση «Ο Ντορεμί και η Φασολασί στη χώρα των θλιμμένων παπουτσήδων» από τη θεατρική ομάδα της ΟΓΕ, που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους. Συνεχίστηκε με ροκ συναυλία από τους «Chromium Era» και αμέσως μετά προβλήθηκε βίντεο για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλο λαϊκό γλέντι από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την ορχήστρα του. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Ξεχωριστό ενδιαφέρον και συγκίνηση προκάλεσε το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσα από το έργο του Γιάννη Ρίτσου, καθώς η ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή είναι συνδεδεμένη με την ηρωική πορεία του Κόμματος και του εργατικού κινήματος. Το αφιέρωμα, που με μεράκι έφτιαξε καλλιτεχνική ομάδα της Οργάνωσης στη Χαλκίδα, ερμήνευσε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. 
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στη σκηνή που φτιάχτηκε ειδικά για τα παιδιά υπήρχε πλούσιο πρόγραμμα με παιχνίδια και καλλιτεχνικό εργαστήρι. Μικροί και μεγάλοι γέλασαν με την ψυχή τους με το θέατρο σκιών και την παράσταση «Τα εντάλματα του Καραγκιόζη», που έπαιξε ο Θανάσης Λιούνης.

Οι μαθητές στο φετινό Φεστιβάλ είχαν το δικό τους χώρο, όπου συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν, συζήτησαν για τις εξελίξεις στο σχολείο. Μέσα από ταμπλό και δραστηριότητες γνώρισαν την ΚΝΕ και ήρθαν σε επαφή με τις προτάσεις της για το σχολείο, τη ζωή και πολλά θέματα της επικαιρότητας που τους προβληματίζουν, όπως ο πόλεμος. 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 της ΚΝΕ, όπου υπήρχαν στοιχεία για την περιοχή της Εύβοιας. 

Στο χώρο υπήρχε και βιβλιοπωλείο που επίσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA