Υπουργείο Εργασίας για την κακοκαιρία: Κανονικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δεν θα πάνε στη δουλειά τους! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Υπουργείο Εργασίας για την κακοκαιρία: Κανονικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δεν θα πάνε στη δουλειά τους!

Την αξίωση καταβολής μισθού ακόμα και σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δε μεταβεί στην εργασία του εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του ενόψει των επικίνδυνων φαινομένων σε αρκετές περιοχές της χώρας...

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

Οι επιχειρήσεις, σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία οργανωτικά και εν γένει προσήκοντα στις ιδιαίτερες συνθήκες μέτρα, για την αποφυγή δυσμενών συνεπειών στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων (π.χ. προσωρινή αναστολή εργασιών, εάν κατά τη διάρκεια τους οι εργαζόμενοι ενδέχεται να εκτεθούν σε κίνδυνο).

Εάν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας, ο εργαζόμενος δεν μεταβεί στην εργασία του, παρά τη λειτουργία της επιχείρησης, ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωση καταβολής μισθού.

Εάν η επιχείρηση δεν λειτουργήσει λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και οι εργαζόμενοί της δεν προσέλθουν στην εργασία τους για τον ίδιο λόγο, εφαρμόζεται ο κανόνας της κοινής απαλλαγής των μερών ως προς τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA