Αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ

Στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου συμβατών με αυτά που έχουν τοποθετηθεί στον ΟΑΣΑ και στον ΟΣΕΘ (Θεσσαλονίκη) υποχρεώνονται να προχωρήσουν εντός τεσσάρων μηνών τα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως προβλέπει τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα...

Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη με αντικείμενο συζήτησης τη δυνατότητα ιδιωτών να εκτελούν δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.

Όπως επισημαίνει στο «Έθνος» ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου, Θάνος Βούρδας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ενιαίου σχεδιασμού δρομολογίων εντός του Λεκανοπεδίου, το Υποδομών & Μεταφορών, θα προχωρήσει από τις αρχές Νοεμβρίου στη μείωση της τιμής, έως και κατά 1,40 ευρώ, στο ολόκληρο εισιτήριο για μακρινές διαδρομές με τα ΚΤΕΛ Αττικής, το κόστος των οποίων φτάνει σήμερα έως τα 4,5 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μεταφορά των αφετηριών των ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αθήνας σε περιφερειακούς σταθμούς μετρό. Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου θα απομακρυνθούν οι αφετηρίες των ΚΤΕΛ Αττικής από το Πεδίον του Άρεως και το Θησείο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, στόχος του υπουργείου είναι η εφαρμογή του μειωμένου εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ να ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και να προηγηθεί της εφαρμογής του ζωνικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις στην Αθήνα, το οποίο ήδη σχεδιάζεται από το υπουργείο και τον ΟΑΣΑ με σκοπό οι χρεώσεις των επιβατών να διαμορφώνονται ανάλογα με τη διανυόμενο απόσταση με τις αστικές συγκοινωνίες.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA