Κουκουλωμένος και με χειροπέδες οδηγήθηκε στον Ανακριτή ο καθηγητής «Φακελάκης» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κουκουλωμένος και με χειροπέδες οδηγήθηκε στον Ανακριτή ο καθηγητής «Φακελάκης» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κουκουλωμένος με ένα μπουφάν, που κάλυπτε το πρόσωπό του, και χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκβιασμό και χρηματισμό - Μαζί του και οι δύο ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου, με το οποίο συνεργαζόταν για να παίρνει χρήματα από τους φοιτητές και να τους περνά στα μαθήματά του...

Σε χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Σερρών αποφασίστηκε η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα ζητηθεί και η παύση από τα καθήκοντά του.

Αυτό που προβληματίζει στην υπόθεση είναι ότι όλοι ήξεραν και κανένας δεν μιλούσε. Όπως λένε τώρα οι φοιτητές, φοβόντουσαν να μιλήσουν. Οι καθηγητές, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι ενώ ήξεραν, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, αφού οι φοιτητές δεν έκαναν καταγγελίες.

Από τη μέρα της δημοσιοποίησης, ωστόσο, φοιτητές άρχισαν να μιλούν και οι καταγγελίες να πέφτουν «βροχή».
Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

Ο 59χρονος καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν πράγματι στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», μία τριτοετής φοιτήτρια, έχει περάσει όλα τα μαθήματά της, όμως χρωστάει τα τρία δικά του μαθήματα. Μόλις πήρε, μάλιστα, άλλος καθηγητής ένα από τα μαθήματά του, το πέρασε με «αξιοπρεπή βαθμό». Την ίδια ώρα, η φοιτήτρια επανέλαβε αυτό που λένε αρκετοί ότι δηλαδή, «ήμασταν ενήμερες για τον συγκεκριμένο καθηγητή πριν έρθουμε στις Σέρρες». 

Δεύτερη τριτοετής φοιτήτρια σε μαρτυρία της, επίσης στο «Καλημέρα Ελλάδα» δήλωσε ότι, τον είχε σε τέσσερα μαθήματα, μεταξύ των οποίων και σε ένα εργαστήριο, με το οποίο είχε πρόβλημα με τις απουσίες της.

Όταν πήγε στο γραφείο του, μαζί με 2-3 συμφοιτήτριές της, ο καθηγητής τους έκανε σεξιστικά σχόλια και ερωτήσεις.

«Είναι πολλές φοιτήτριες που πληρώσανε, είχα ακούσει πολλές φορές μέσα στο αμφιθέατρο για το φροντιστήριο που έπρεπε να πάμε για να περάσουμε τα μαθήματα», είπε η κοπέλα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια δεν έχει πληρώσει ποτέ.
 
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA