Με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, (δείτε ΕΔΩ), προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου μετά τις μαραθώνιες απολογίες του ενώπιον των Ανακριτών διαφθοράς, Ηλ. Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου...

Και οι δύο απολογήθηκαν για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος το οποίο αφορά σε ποσό 2.800.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ως δώρο ο πρώην Υπουργός για να προωθήσει τη κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του πολεμικού ναυτικού.

Ανακριτής και Εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις τους. Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου διήρκησε 16 ώρες, ενώ της συζύγου του πέντε.

Οι δυο προφυλακιστέοι πέρασαν τη νύχτα στην ΓΑΔΑ και σήμερα Τετάρτη (24-10-2018) αναμένεται να οριστούν από τον Εισαγγελέα οι φυλακές όπου θα κρατηθούν.


Αποχωρώντας με χειροπέδες στα χέρια ο πρώην Υπουργός δήλωσε πως «Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» επανέλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ:

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των δικογραφιών ο πρώην Υπουργός φέρεται να χρησιμοποίησε τουλάχιστον επτά τραπεζικούς λογαριασμούς και 35 υπολογαριασμούς μέσω των οποίων εκτελέστηκαν για λογαριασμό του - μέσω τρίτων προσώπων- εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα.
 
Τα χρηματικά ποσά κατέληγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό δια του οποίου διαμοιράζονταν εν συνεχεία και πάλι σε άλλους λογαριασμούς, στους οποίους εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος η Σταυρούλα Κουράκου αλλά και ο ίδιος ο Γ. Παπαντωνίου ως τελικός αποδέκτης. Μέρος μάλιστα των επίμαχων υπολογαριασμών είχαν κινηθεί σε 200 ουγγιές χρυσού και 600 ουγγιές ασημιού.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA