Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που τον έπιασε η κάμερα να βρίζει χυδαία ηλικιωμένη πρόσφυγα - «Άι γ@μήσου σκ@τόγρια! Θα σου το βάλω στον κ@λο!» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που τον έπιασε η κάμερα να βρίζει χυδαία ηλικιωμένη πρόσφυγα - «Άι γ@μήσου σκ@τόγρια! Θα σου το βάλω στον κ@λο!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο - ντροπής με την χυδαία συμπεριφορά αστυνομικού σε ηλικιωμένη πρόσφυγα στο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων στη Μόρια Λέσβου...

Το περιστατικό διαδραματίστηκε ενώ η ηλικιωμένη περίμενε στην ουρά για να πάρει φαγητό και οι μερίδες τελείωσαν προτού προλάβει να πάρει μία.

Σε βίντεο ντοκιμαντέρ της ιταλικής τηλεόρασης που προβλήθηκε και στη RAI2, φαίνεται ένας αστυνομικός με πολιτικά να καθυβρίζει την ηλικιωμένη μπροστά στους συναδέλφους του που παρακολουθούσαν απαθείς, χωρίς να αντιδρούν.: «Άι γ@μήσου! Άι γ@μήσου! Σκ@τόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα σου το βάλω στον κ@λο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!».

Μάλιστα στο βίντεο ο αστυνομικός φαίνεται επίσης να αρπάζει την μαγκούρα - στήριγμα της ηλικιωμένης και να την πετάει μπροστά και στα μάτια των συναδέλφων του, οι οποίοι απλά παρακολουθούσαν αμέτοχοι το περιστατικό χωρίς ποτέ να παρέμβουν όπως συνηθίζεται άλλωστε στους κόλπους της αστυνομίας να καλύπτουν ο ένας τον άλλο.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από το βίντεο της ντροπής, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, θα διεξαχθεί ΕΔΕ σε βάρος όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών για το περιστατικό, ενώ ο συγκεκριμένος αστυνομικός που υβρίζει την ηλικιωμένη τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

ΒΙΝΤΕΟ

Ανακοίνωση από το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας:

«Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA