Κύμη - ΑΕΚ 67-78: Περίπατος για την «Ένωση» και 5η συνεχόμενη ήττα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κύμη - ΑΕΚ 67-78: Περίπατος για την «Ένωση» και 5η συνεχόμενη ήττα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ κατάφερε να επικρατήσει η ΑΕΚ της Κύμης στο κλειστό της Κανήθου...
 

Η «Ένωση» επικράτησε με 67-68 για την 6η αγωνιστική της Basket League, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε ονειρικά για τους «κιτρινόμαυρους» καθώς στα πρώτα λεπτά τίποτα δεν… λειτουργούσε όπως θα ήθελαν έχοντας 0/3 σουτ και 1 λάθος (4-0, 3′).

Η… αντεπίθεση της ξεκίνησε με τον Γιόνας Ματσιούλις να κερδίζει ένα γκολ-φάουλ από τον Πουλιανίτη (9-7, 5′), ενώ συνέχισε το ίδιο επιθετικά και στη συνέχεια (14-10, 7′). Εν τέλει, το δεκάλεπτο τελείωσε με την Ένωση να δείχνει τα… δόντια της αφού έτρεξε ένα φοβερό σερί 0-10 στα τελευταία 2,5 λεπτά τελειώνοντας το πρώτο κομμάτι του αγώνα με σκορ 15-20.

Στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, η ΑΕΚ δεν «πάτησε» καλά στο επιθετικό κομμάτι, όμως με την εξαιρετική άμυνα που έπαιξε κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους χωρίς καλάθι. Οι άμυνες της ήταν εξαιρετικές αφού οι παίκτες της Κύμης είχαν να σκοράρουν 5,5 λεπτά (!), ενώ η ίδια αργά και σταθερά μεγάλωνε την διαφορά. 
Η Ένωση βρήκε σιγά-σιγά τον ρυθμό της φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνο το σημείο (21-33, 16′), έχοντας τον Γιόνας Ματσιούλις σε μία καλή βραδιά. Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, κρατώντας τη διαφορά στο +14 (25-39) έχοντας ένα πολύ καλό «μαξιλαράκι» ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον οποίο μπορεί να μην εντυπωσίαζε, ωστόσο χάρη στην άμυνα της είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης (25-41, 21′). Λίγο αργότερα (23′) ήρθε μία στιγμή που… πάγωσε το αίμα των ανθρώπων της «Βασίλισσας» αφού ύστερα από ένα άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Σαντ-Ρος, ο Κουβανός αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του και κατευθύνθηκε στον πάγκο. 
Ωστόσο φάνηκε πως δεν ήταν κάτι παραπάνω από ένα… τράνταγμα αφού λίγο αργότερα επέστρεψε στο παρκέ του «Τάσος Καμπούρης». Παρά την… τρομάρα που πήραν με τον έμπειρο φόργουορντ οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι δεν έχασαν την συγκέντρωση τους, με τον Χάρη Γιαννόπουλο να κάνει τη διαφορά με δύο τρίποντα (37-54, 27′). Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με την ΑΕΚ να βρίσκεται στο +21 (42-63), με το τελευταίο δεκάλεπτο να φαίνεται πως θα είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. 
Από τη δική τους πλευρά, οι γηπεδούχοι δεν ήθελαν να αφήσουν το ματς να χαθεί από τα… χέρια τους ψάχνοντας έναν τρόπο να «ξεσπάσουν» αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν αρκετά κατώτεροι των περιστάσεων.

Η Κύμη έτρεξε ένα σερί 6-0 (48-63, 32′), η διαφορά ωστόσο ήταν πολύ μεγάλη για να μπορέσει να γυρίσει το ματς, με την «Βασίλισσα» να δείχνει αποφασισμένη για τη νίκη. Εν, τέλει η αναμέτρηση κύλησε ως έχει με την ΑΕΚ να παραμένει σε ρόλο οδηγού και με σκορ 67-78 να παίρνει ένα σπουδαίο «διπλό».

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 25-39, 42-63, 67-78.

ΚΥΜΗ (Καστρίτης): Πουλιανίτης 3, Μπολντς 4 (5 λάθη), Χόρτον 11 (13 ριμπάουντ), Σαγκς 15, Ουάσινγκτον 11 (7 ριμπάουντ), Τσιάρας, Μαραγκός 4, Τουτζιαράκης 5, Μητσιμπόνας, Μαργέλης, Κάμφορ 14 (7 ασίστ).

ΑΕΚ (Μπάνκι): Μωραΐτης 5, Λαρεντζάκης 13 (5 ασίστ), Τσαλμπούρης, Ρόμπερσον 12, Σαντ-Ρος 8 (6 ριμπάουντ), Σάκοτα 10, Γιαννόπουλος 6, Ματσιούλις 15, Χάντερ 7 (7 ριμπάουντ), Ρογκαβόπουλος, Γκρίφιν 2 (5 λάθη).

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA