Σήκωσαν «μπαϊράκι» οι Μητροπολίτες για τους μισθούς των κληρικών - Να παραμείνουν στο δημόσιο αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σήκωσαν «μπαϊράκι» οι Μητροπολίτες για τους μισθούς των κληρικών - Να παραμείνουν στο δημόσιο αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος!

Δεκτή έγινε η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου για έγκριση της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου, ως βάσης διαλόγου με την Πολιτεία για θέματα που αφορούν τον διαχωρισμο Κράτους - Εκκλησίας και την αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας...

«Φρένο» ωστόσο έβαλαν οι Μητροπολίτες στο κομμάτι που την μισθοδοσία των κληρικών, θέμα για το οποίο, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης και αμέσως μετά την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου, αποχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η Ιεραρχία αποφάσισε ομοφώνως «να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αποχώρησε απο την συνεδρίαση, μετά απο λογομαχία του με τον Αρχιεπίσκοπο, διότι ο κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εδέχθη να συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα που αφορά την μισθοδοσία των κληρικών στην αρχή της συνεδρίασης.

Λίγο αργότερα, αποχώρησε απο την συνεδρίαση της Ιεραρχίας και ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Δανιήλ, κύκλοι του οποίου κατηγορούσαν άλλους Ιεράρχες για «επίδειξη ανωριμότητας».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι Ιεράρχες, τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε "να μην απαξιώσουν την συμφωνία του με τον Πρωθυπουργό", άναψαν το «πράσινο φως» για την σύσταση Επιτροπής απο ειδικούς και εκπροσώπους της Εκκλησίας, η οποία θα εξετάσει ένα προς ένα τα σημεία της συμφωνίας Τσίπρα - Ιερώνυμου και θα προτείνει την τελική θέση της Εκκλησίας επ΄ αυτών, την οποία θα κληθεί να εγκρίνει, ως τελική θέση της Ιεράς Συνόδου, το σύνολο των 82 Μητροπολιτών. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA