Σύλληψη Ριχάρδου: Η ΕΛ.ΑΣ παρουσίασε τον «θησαυρό» του κυκλώματος! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σύλληψη Ριχάρδου: Η ΕΛ.ΑΣ παρουσίασε τον «θησαυρό» του κυκλώματος! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βαριές οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς...

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού χρειάστηκε κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και αρκετών υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, μεταξύ των οποίων και ανδρών των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ με περισσότερους από 260 αστυνομικούς που πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις εκτός από την Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει κατά περίπτωση τα εξής αδικήματα:

Κακουργήματα:

α) Εγκληματική οργάνωση
β) Λαθρεμπορία

γ) Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
δ) Τοκογλυφία

Πλημμελήματα:

α) παράβαση του νόμου ναρκωτικών
β) παράβαση του νόμου περί όπλων
γ) αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
δ) πλαστογραφία μετά χρήσεως

Οι συλληφθέντες αναμένεται να λάβουν προθεσμίες για προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι συλλήψεις έγιναν το βράδυ της Τρίτης (27-11-2018), με την αστυνομία να φθάνει στα ίχνη του κυκλώματος μετά από έρευνες που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια αμέσως μετά την εξάρθρωση της σπείρας των Ρομά.
Οι αποκαλύψεις που έρχονται στην επιφάνεια μετά τη σύλληψη του γνωστού ενεχυροδανειστή και των υπολοίπων προκαλούν «ζαλάδα».

Μάλιστα στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται κι ένας αστυνομικός.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν ακριβώς αυτή την ώρα, εκτιμάται η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο από το λαθρεμπόριο χρυσού των δύο πολυμελών κυκλωμάτων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η αξία μόνο των κατασχεθέντων ανέρχεται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ

Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 63 άτομα, ενώ όσον αφορά τον 51χρονο ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων είχε αρχηγικό ρόλο με άμεσο συνεργάτη Τούρκο υπήκοο.
Το κύκλωμα των λαθρεμπόρων είχε στήσει μια καλοδουλεμένη μηχανή για να βγάζει το χρυσό από την Ελλάδα και να τον στέλνει στην Τουρκία. Κάθε μέρα, το κύκλωμα έδιωχνε 100 με 150 κιλά χρυσού. Κάποιες μέρες, δε, το κύκλωμα έβγαζε έξω ακόμα και μισό τόνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έβαζαν το χρυσό μέσα σε «ασυνόδευτα» πακέτα, τα οποία έβαζαν σε τουριστικά λεωφορεία που έφευγαν από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην επιχείρηση έχουν κατασχέσει μέχρι στιγμής 50 κιλά χρυσού και ποσό που φτάνει στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι τα κέρδη ήταν περί τα 6.000.000 ευρώ τον μήνα.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA