72χρονος παρίστανε τον αστυνομικό στη Λαμία - Κυκλοφορούσε με φάρο και taser - Συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

72χρονος παρίστανε τον αστυνομικό στη Λαμία - Κυκλοφορούσε με φάρο και taser - Συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο! (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (18-12-2018) σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, 72χρονος Έλληνας, ο οποίος κατηγορείται για αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων...

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, οι οποίοι ενεργούσαν περιπολία κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.».

Ειδικότερα ο συλληφθείς, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και κινούμενος επί της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας – Δομοκού (ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία), έκανε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων (φάρου και σειρήνας) που ομοίαζαν με οχήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε όχημα που οδηγούσε αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, ο οποίος βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας.

Όταν ο αστυνομικός συμμορφώθηκε και στάθμευσε το όχημά του, ο συλληφθείς προσποιήθηκε ότι είναι αστυνομικός Υπηρεσίας Ασφαλείας, αλλά μόλις αντιλήφθηκε την ιδιότητα του αστυνομικού, τράπηκε σε φυγή.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο 72χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• φορητός φάρος (πλακέ), χρώματος μπλε – κόκκινου,
 
• φορητός φάρος, χρώματος μπλε,
 
• σύστημα ηχητικών κλήσεων άμεσης ανάγκης, ενσωματωμένο στο χώρο του κινητήρα του οχήματος, καθώς και
 
• συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), με ενσωματωμένο φακό.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA