Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με έμφαση στα τρόφιμα - ποτά, παιχνίδια και τις μεγάλες αγορές ζητά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης με εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες...

Συγκεκριμένα, ζητά να δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρήσεις λιανικής και χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών, οχήματα μεταφοράς, λαϊκές αγορές και λοιπές κεντρικές αγορές, προσωρινούς πάγκους, καταστήματα πώλησης «χριστουγεννιάτικων ειδών» και παιχνιδιών, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης,

Οι έλεγχοι θα εστιασθούν στην ορθή επισήμανση των προϊόντων, στην ύπαρξη τιμοκαταλόγων και πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις, στον εντοπισμό παραπλανητικών πρακτικών, στην έκδοση αποδείξεων και λοιπών παραστατικών, στην τήρηση των ανώτατων τιμών όπου αυτές εφαρμόζονται (αερολιμένες, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, σταθμούς σιδηροδρομικών σταθμών, επιβατικών πλοίων εσωτερικού).

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι:

Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να έχουν αυξημένη παρουσία σε σημεία διακίνησης και εμπορίας κάθε είδους αγαθών, ιδίως τροφίμων (καταστήματα, λαϊκές αγορές-υπαίθριο εμπόριο, κεντρικές και τοπικές αγορές κ.λ.π.), καθώς και σε επίκαιρα σημεία του εθνικού, επαρχιακού και αστικού δικτύου, λιμάνια κ.λ.π. είτε αυτοτελώς, είτε με συναρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΣΔΟΕ, Υπουργείο Υγείας, κ.λ.π), για την αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των καταναλωτών, και προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, και της ΕΛ.ΑΣ. οφείλουν πέραν των ελέγχων που διενεργούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους και στους χώρους ευθύνης στους, να συνδράμουν, όταν ζητείται, τη Δ/νση Ελέγχων και Παρατηρητηρίων και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Ανάπτυξης.

Το Συντονιστικό Κέντρο (ΣΥΚΕΑΑΠ) συγκεντρώνει - αναλύει πληροφορίες και συντονίζει τις αρμόδιες υπηρεσίες στη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων και στη διενέργεια ελέγχων για την πάταξη φαινομένων παρεμπορίου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA