Στις Φυλακές Ναυπλίου μέχρι νεωτέρας ο Ριχάρδος - Η Εισαγγελία φρενάρισε την απόφαση της Ανακρίτριας - «Παράνομη η κράτησή του, διαπράττονται ποινικά αδικήματα», λέει ο Κούγιας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στις Φυλακές Ναυπλίου μέχρι νεωτέρας ο Ριχάρδος - Η Εισαγγελία φρενάρισε την απόφαση της Ανακρίτριας - «Παράνομη η κράτησή του, διαπράττονται ποινικά αδικήματα», λέει ο Κούγιας!

Λίγες ώρες μετά την κίνηση της Ανακρίτριας για ανάκληση των 8 ενταλμάτων προσωρινής κράτησης ισάριθμων κατηγορουμένων, η Εισαγγελία δεν έχει δώσει ακόμη σύμφωνη γνώμη για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, κάτι που προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά για την υπόθεση...

Υπό αυτά τα δεδομένα οι 8 κατηγορούμενοι, ανάμεσα τους και ο Ριχάρδος επί του παρόντος παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο χρυσού, Δημήτρης Ριχάρδος μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο τμήμα μεταγωγών και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στις Φυλακές Ναυπλίου.

Η μεταγωγή του Ριχάρδου στις φυλακές έγινε αφού δεν είχε φτάσει στην ΓΑΔΑ όπου κρατείτο το αποφυλακιστήριο και έτσι με βάση το έγγραφο που είχαν στα χέρια του οι αρμόδιοι αξιωματικοί έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία της μεταφοράς του στις φυλακές Ναυπλίου όπως είχε οριστεί από το δικαστήριο.

Τον λόγο μετά τη χθεσινή αναστάτωση έχει τώρα το δικαστικό συμβούλιο, αφού ενώ μέχρι κάποια ώρα το μεσημέρι της Τρίτης γνωρίζαμε ότι ο Ριχάρδος θα αποφυλακιζόταν με την έγκριση της Ανακρίτριας, τελικά δεν ήρθε η σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

«Παράνομη η κράτησή του»

Επισημαίνοντας ότι η κράτηση του κατηγορούμενου ενεχυροδανειστή είναι «εντελώς παράνομη» και ότι διαπράττονται ποινικά αδικήματα, το δικηγορικό γραφείο του εκ των συνηγόρων του, Αλέξη Κούγια γνωστοποιεί με δελτίο τύπου ότι θα προσφύγει στην ανακρίτρια της υπόθεσης εξαγωγής χρυσού ζητώντας την άρση της κράτησής του.

Με το δελτίο Τύπου ο κ. Κούγιας και οι συνεργάτες του καλούν τους συναδέλφους τους που εκπροσωπούν τους άλλους επτά προσωρινά κρατούμενους για την φερόμενη οργάνωση λαθρεμπορίας χρυσού «να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Το δικηγορικό γραφείο πληροφορήθηκε την αντίδραση του κ. Εισαγγελέως που δεν συμφώνησε με το αίτημα της κας Ανακρίτριας, η οποία ζήτησε τη γνώμη του για την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1εδ.α ΚΠΔ και την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας Ριχάρδου Μ., και εκφράζουμε την απόλυτη νομική αντίδρασή μας για την αδιανόητη αυτή επιλογή.

Μετά από την έκδοση του εγγράφου της ΑΑΔΕ, το οποίο καταργεί κάθε πιθανότητα διαπράξεως από τον εντολέα μας του οιουδήποτε αδικήματος σχετικά με την παρούσα υπόθεση, σήμερα θα καταθέσουμε ενώπιον της κας Ανακριτή, η οποία ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 286 παρ.1 εδ. α ΚΠΔ και την άμεση απελευθέρωση του εντολέα μας, αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέα μας, αφού πλέον για την απελευθέρωσή του σε αυτό το δικονομικό στάδιο είναι η μόνη αρμοδία να το αποφασίσει σύμφωνα με το άρθρο 286 παρ.2 ΚΠΔ και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως.

Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα, δεδομένου ότι το άρθρο 286 παρ.2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει τα εξής: “Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μπορεί να υποβάλει αίτηση στον ανακριτή για την άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους ή για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με άλλους”.

Θα επιθυμούσαμε και οι συνάδελφοι να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου.

Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA