Στις Φυλακές Ναυπλίου ο Ριχάρδος - Προφυλακίστηκαν 8 από τους 63 συλληφθέντες! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στις Φυλακές Ναυπλίου ο Ριχάρδος - Προφυλακίστηκαν 8 από τους 63 συλληφθέντες!

Στις Φυλακές Ναυπλίου οδηγείται ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος...

Ο Δημήτρης Ριχάρδος - Μυλωνάς θα περάσει από τις Φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να πάρει το χαρτί για την μεταγωγή του στις φυλακές Ναυπλίου.

Συνολικά έχουν προφυλακιστεί 8 από τους 63 συλληφθέντες.
 

Αναμένεται να κλείσει ο κύκλος των απολογιών με την εμφάνιση των τελευταίων 23 συλληφθέντων ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή, Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε ξανά το πρωί της Δευτέρας την ύπαρξη πολιτικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη για λόγους προεκλογικού εντυπωσιασμού.

Η απολογία του Ριχάρδου στις Δικαστικές αρχές ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
«Δεν είμαι ούτε μέλος ούτε (συν)αρχηγός οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχω διαπράξει ποτέ το αδίκημα της λαθρεμπορίας και δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες. Ως ενεχυροδανειστής δεν έχω παραλάβει ποτέ προϊόντα εγκληματικών πράξεων, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των υπαλλήλων μου, καθόσον σε όλα τα καταστήματα υπάρχει προσωπικό που μεριμνά να εισέρχονται μόνο πελάτες που φέρουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο, και σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συναλλαγής να καταγράφονται τα στοιχεία τους στα βιβλία που προβλέπει η νομοθεσία. 

Δυστυχώς οι αστυνομικοί που επελήφθησαν της αστυνομικής προανάκρισης, ήταν παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο και δεν αντελήφθησαν ότι δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία ούτε και επικοινώνησαν με κάποιο αρμόδιο τελωνείο, προκειμένου να τους εξηγήσει το νομικό καθεστώς, αλλά περιορίστηκαν να ρωτήσουν έναν, όχι τόσο τυχαίο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες φίλο τους εκτελωνιστή, στον οποίο μάλιστα δεν έθεσαν σκόπιμα τα σωστά ερωτήματα.Τρανή απόδειξη της δόλιας προαίρεσης και της προχειρότητας των αστυνομικών ήταν ότι υποκατέστησαν τους αρμόδιους τελωνειακούς και σαν "μαθητευόμενοι μάγοι" κατασκεύασαν οι ίδιοι έγγραφο υπολογισμού φόρων που δήθεν απώλεσε το δημόσιο και μάλιστα όχι με βάση την αξία του φερόμενου "λαθρεμπορεύματος", αφού τέτοιο δεν υπήρξε, αλλά με βάση…. αυθαίρετη εκτίμηση τηλεφωνικών συνομιλιών, λες και επρόκειτο για υπόθεση ναρκωτικών ή εκβίασης. 

Ακολούθως η έκθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ, με σκοπό τη δημιουργία εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης, πλην όμως αυτή δεν έχει την παραμικρή αποδεικτική αξία, ως συνταχθείσα από παντελώς αναρμόδιους και άσχετους με το αντικείμενο, αλλά εκθέτει την ελληνική αστυνομία και έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδες ανθρώπους

Ουδέποτε έχει παραληφθεί στα καταστήματά μου έστω και ένα αντικείμενο άτυπα χωρίς να καταγραφεί η συναλλαγή, και ουδέποτε έχω παραλάβει αντικείμενα από τρίτους ενεχυροδανειστές ή πρόσωπα που συγκεντρώνουν αντικείμενα άνευ αδείας και παραστατικών. Σημειωτέον ότι οι μεταφορείς των κοσμημάτων από τα υποκαταστήματά μου προς το κεντρικό κατάστημα, οι οποίοι εργάζονται για την εταιρία "DK Hellas Security" έχουν επανειλημμένως υποστεί εξονυχιστικούς αστυνομικούς ελέγχους ως προς την προέλευση των κοσμημάτων και την καταγραφή αυτών στα βιβλία των επιχειρήσεών μου με αρνητικό πάντοτε αποτέλεσμα.
 
Ουδέποτε ήρθα σε επικοινωνία με τους φερόμενους ως γυρολόγους ή «πασπαρτού» ή τρίτους ενεχυροδανειστές που πήγαιναν τιμαλφή στον ....(σσ φερόμενο συναρχηγό) από διάφορα ενεχυροδανειστήρια, διότι με τη συγκεκριμένη δραστηριότητά του δεν είχα καμία γνώση, ανάμειξη ή ωφέλεια».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA