Yπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι αστυνομικοί μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή - Αναμένεται η δίκη! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Yπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι αστυνομικοί μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή - Αναμένεται η δίκη!

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν κληθεί από τον 23ο Ανακριτή Αθηνών να απολογηθούν για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου...

Οι αστυνομικοί απολογήθηκαν μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς εμφανίζονται στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει να χτυπούν τον Ζακ Κωστόπουλο την ώρα που του περνούν χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της αστυνομίας για τη χειροπέδηση.
 
Τι αναφέρει το κατηγορητήριο κατά των αστυνομικών

Στο κατηγορητήριο, που συντάχθηκε από τον 23ο ανακριτή, περιγράφονταν τα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος από τους αστυνομικούς την ώρα της σύλληψής του έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Στο εν λόγω κατηγορητήριο, που απευθυνόταν σε κάθε έναν από τους τέσσερις αστυνομικούς που εμφανίζονται στο βίντεο, υπογραμμιζόταν, μεταξύ άλλων:

«Ειδικότερα εσύ έπληξες (με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του) προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει.

Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA