«Γαλατικό Χωριό» στη Χαλκίδα: Η μπυραρία που κάνει το αυτονόητο και διαθέτει κατάλογο για τυφλούς (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Γαλατικό Χωριό» στη Χαλκίδα: Η μπυραρία που κάνει το αυτονόητο και διαθέτει κατάλογο για τυφλούς (ΦΩΤΟ)

Η γνωστή μπυραρία «Γαλατικό Χωριό» (οδός Μητροπολίτου Βασιλείου 58), είναι από τα λίγα μαγαζιά στα οποία υπάρχει κατάλογος γραμμένος με την μέθοδο Braille (Μπράιγ )για τους τυφλούς πελάτες... 

Σημειώνεται ωστόσο ότι είναι υποχρεωτικοί οι κατάλογοι για τυφλούς σε καταστήματα εστίασης.

«Επειδή έχουμε φίλους με τρομερές δυνατότητες. Ο Τιμοκατάλογος μας στην γραφή Braille για τους τυφλούς Γαλάτες μας», έγραψε στο facebook o ιδιοκτήτης της επιχείρησης ανεβάζοντας και τον επίμαχο κατάλογο.
«Η ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille) αναγνωρίζεται ως ο τρόπος γραφής των τυφλών Ελλήνων πολιτών. Η μη ύπαρξη τιμοκαταλόγου επιφέρει διοικητική παράβαση και πρόστιμο 500€. 

Συνιστούμε σε όλους τους συναδέλφους σε άμεση υλοποίηση δημιουργίας τιμοκαταλόγου γιατί ήδη ελέγχονται σε πολλές πόλεις τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία και βεβαιώνονται πολλές παραβάσεις και πρόστιμα», τονίζει το μέλος της Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Βασίλης Βασιλάκης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA