Η έρευνα που θα σε κάνει να τρέξεις στο κρύο όπως ο Rocky | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η έρευνα που θα σε κάνει να τρέξεις στο κρύο όπως ο Rocky

Υπάρχουν στιγμές που και οι επιστήμονες κάνουν λάθος...

Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της γυμναστικής. Για χρόνια γνωρίζαμε πως ένα πρόγραμμα γυμναστικής στο κρύο μπορεί να οδηγήσει στην εξουθένωση του οργανισμού και μετέπειτα σε μία γρίπη που θα σε καθηλώσει στο κρεβάτι.

Αλλά όλα αυτά μέχρι σήμερα. Γιατί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Bath έχουν μία εναλλακτική θεωρία. Πιστεύουν ότι όλο αυτό αποτελεί έναν τεράστιο μύθο και η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Και για να είμαστε ακριβείς, αναφέρουν πως πρόκειται για το εντελώς αντίθετο.

Κατά την διάρκεια της άσκησης, ο αριθμός των λεμφοκυττάρων που καταπολεμούν τη μόλυνση στο αίμα μπορεί να αυξηθεί 10 φορές παραπάνω από το κανονικό. Σε προηγούμενες μελέτες, οι επιστήμονες παρατήρησαν μία απότομη πτώση αυτών των λεμφοκυττάρων τις ώρες μετά από μία προπόνηση και υπέθεσαν ότι χάθηκαν ή καταστράφηκαν αφήνοντας το σώμα εκτεθειμένο σε κάποια ασθένεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Frontiers In Immunology», τα κύτταρα απλώς μετακινούνται σε περιοχές πιο ευαίσθητες σε πιθανή λοίμωξη –για παράδειγμα τους πνεύμονες- με αποτέλεσμα να «αποκρούσουν» τους ιούς. Μία δίωρη προπόνηση αποδεικνύεται το καλύτερο φάρμακο για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου. Και ο παγωμένος χειμωνιάτικος καιρός δεν αποτελεί πλέον δικαιολογία ώστε να μείνεις αδρανής.

Οπότε σηκώνεσαι από το γραφείο, βάζεις τα αθλητικά σου και έφυγες. Εντάξει όχι ακριβώς όπως ο Rocky Balboa αλλά τουλάχιστον με αυτές τις 5 ασκήσεις ανεβαίνεις άνετα στο ρινγκ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA