Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Δίρφυς ΑΕ, με αξιόλογη πορεία στον κλάδο της εμφιάλωσης νερού, αποτελεί το 52ο επίσημο Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική της ένωσης και συμβάλλοντας στην προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. 


Παράλληλα, με την ένταξή της η εταιρεία επιβεβαιώνει τη σύμπραξη σημαντικών επιχειρήσεων του ίδιου χώρου δραστηριοποίησης, με κοινό σημείο την πίστη στα Ελληνικά προϊόντα διαφοροποίησης, καθώς και την τήρηση της ελληνικότητας της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας τους.

Με έδρα τη Χαλκίδα, η Δίρφυς εξειδικεύεται από το 1975 στην εμφιάλωση πόσιμου νερού που διακρίνεται για τη διαύγειά του, την πλήρη απουσία βαρέων μετάλλων και οργανικού άνθρακα, την ιδανική αναλογία ασβεστίου-μαγνησίου και τη χαμηλή συγκέντρωση σε νάτριο. 


Από το 2007, με την εξ ολοκλήρου ανακατασκευή και τον πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, η παραγωγή στεγάζεται σε νεόκτιστο, σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που σέβεται το περιβάλλον και λειτουργεί σύμφωνα με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες. 

Παράλληλα, η εμφιάλωση του νερού που ελέγχεται σε όλα τα στάδια για άριστη ποιότητα, πραγματοποιείται με μηχανήματα Combi, της γαλλικής εταιρείας Sidel, υψηλής τεχνολογίας και παραγωγικότητας. Σε κανένα σημείο της γραμμής παραγωγής δεν απαιτείται η ανθρώπινη επέμβαση, με αποτέλεσμα το προϊόν να προσφέρεται απευθείας από την πηγή στον καταναλωτή.

Επιπλέον, στο εργοστάσιο έχει εγκατασταθεί και στελεχωθεί ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χημικό-μικροβιολογικό εργαστήριο ελέγχου για το διαρκή έλεγχο τόσο του δικτύου όσο και του τελικού προϊόντος. 


Η Δίρφυς συνεργάζεται με Ελληνικά Πανεπιστήμια, με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών καθώς και πιστοποιημένα ιδιωτικά εργαστήρια χημικού-μικροβιολογικού ελέγχου. Ακόμα, από το 2010 η εταιρεία εφαρμόζει το σύστημα HACCP, καθώς και το πιστοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων και ποτών σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000, ενώ από το 2015 παρέχεται πιστοποίηση ποιότητας IFS. 

Το νέο Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ από το 2010 πραγματοποιεί πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και επενδύει συστηματικά στη συνεργασία με όλες τις αλυσίδες S/M, καθώς και σημαντικούς διανομείς ποτών στην κεντρική Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη, Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας , Biosolids, Κρόκος Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ»