ΒΙΝΤΕΟ από την σύγκρουση Τσίπρα - Καμμένου: «Πήγατε να ανατρέψετε την κυβέρνηση και θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να γίνετε νέος Σαμαράς» - «Είστε ψυχρός εκτελεστής» (BINTEO) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΒΙΝΤΕΟ από την σύγκρουση Τσίπρα - Καμμένου: «Πήγατε να ανατρέψετε την κυβέρνηση και θα με ευγνωμονείτε που δεν σας άφησα να γίνετε νέος Σαμαράς» - «Είστε ψυχρός εκτελεστής» (BINTEO)

Σε κατά μέτωπο σύγκρουση εντός της Βουλής οδηγήθηκαν την Παρασκευή (08-02-2019) οι δύο πρώην κυβερνητικοί εταίροι, εν μέσω μάλιστα και ποιημάτων...

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε αρχικά τον Πρωθυπουργό για την επικείμενη διάλυση της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, με τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά πως πρέπει να τον ευγνωμονεί που δεν έγινε νέος Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ψυχρό εκτελεστή τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του: 

«Τον κ. Μητσοτάκη μαζί τον παλεύαμε. Τώρα μας οδηγείτε στην αντιπολίτευση, ούτε αυτά που λέτε δεξιά κι αριστερά. Ούτε γέφυρες έχω χτίσει κ. πρωθυπουργέ με την διαπλοκή. Θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου. Ίσως σας δώσω απόψε και την παραίτησή μου από βουλευτής. Εγώ πολέμησα την διαπλοκή. Ιδρύθηκαν τέσσερις εφημερίδες με εμένα στο πρωτοσέλιδο. Από συγκεκριμένο άνθρωπο. Και μου λέτε ότι τα βρήκα; Όχι, δεν τα βρήκα και δεν θα τα βρω. Εσείς μου λέτε ότι θα μείνω απροστάτευτος. Οι ΑΝΕΛ όμως δεν θα ξεχάσουν. Τι φταίνε τα παιδιά; Τι φταίει η Εύα, ο Αντώνης να πεταχτούν στον δρόμο; Τι φταίνε αυτοί που σας πίστεψαν και ήταν στο Σύνταγμα, στην Κλαυθμώνος, στις επιτυχίες στην Βουλή και σήμερα τους λέτε ότι παίρνετε πόδι. Τους γκρεμίσατε, καταργώντας την ΚΟ των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο, στερώντας τους την δυνατότητα να χαρούν τα αποτελέσματα της πορείας μας. Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας που είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή. Επιβεβαιώνεται μια ταμπέλα που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανκλής στο γραφείο του, του Ηράκλειτου: "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο"».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε προς τον Π. Καμμένο: 

 «Όπως είδατε είμαι εδώ, όχι για να ακολουθήσω την εντατική προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες μέρες να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των 4 τελευταίων ετών. Δεν θα μπω σε ψυχαναλυτικές αναλύσεις. Ακούγοντας σας όμως, αναφερθήκατε 4 φορές, λες και κάποιος σας το ζήτησε, ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή και στη ΝΔ και μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι ενός αγαπημένου ποιήματος, το οποίο σας το αφιερώνω κ. Καμμένο», αναφερόμενος στο ποίημα «η Πόλις», του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί ». «Και σας το αφιερώνω», είπε, «κυρίως γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, ίσως και σε λίγους μήνες, αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε 4 χρόνια τώρα». Ο πρωθυπουργός τόνισε: «σας διαβεβαιώνω ότι θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε επί 4 χρόνια, μπροστά σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς». Και θα με ευγνωμονεί πιστεύω και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αριστεροί και δεξιοί, διότι με θάρρος, με τόλμη με αποφασιστικότητα, προχώρησα μπροστά προκειμένου να λύσω ένα θέμα προς όφελος του εθνικού συμφέροντος προς όφελος της πατρίδας μας. Αυτό έπραξα κύριε Καμμένο».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε αποστροφή του Πρωθυπουργού, δεν έκρυψε την ενόχλησή του καθώς όπως είπε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός του είπε ότι «χτίζει γέφυρες» τονίζοντας «δεν έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα, πάω και τώρα σπίτι» και αφιέρωσε στον πρωθυπουργό στίχους ένα ποίημα για τον αγωνιστή του ’21, Ματρόζο, από τις Σπέτσες.
Όπως είπε, όταν ρακένδυτος ο Ματρόζος, έφθασε στο υπουργείο Ναυτικών και ζήτησε τον υπουργό Ναυτικών, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος καθώς εθεωρήθη ζητιάνος, απάντησε λέγοντας «αν ζητιάνοι σαν εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα». «Να είσαι καλά» είπε στον Αλ Τσίπρα, ο Π. Καμμένος.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA