Έρχεται νέα «κωλοτούμπα»; Δείτε τι απάντησε ο Μπάκας στη πρόσκληση του Παγώνη! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έρχεται νέα «κωλοτούμπα»; Δείτε τι απάντησε ο Μπάκας στη πρόσκληση του Παγώνη!

 
«Ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα...», λέει μία παροιμία - Ο Χρήστος Παγώνης απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης στον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδέων, Γιάννη Μπάκα και εκείνος με την σειρά του αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση για διάλογο...

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι θα προχωρήσουν τελικά σε συνεργασία, όπου θα μιλάμε ξεκάθαρα για μία νέα επική «κωλοτούμπα» αν αναλογιστεί και θυμηθεί κανείς την παρελθούσα σχέση ανάμεσα στους δύο «μνηστήρες» του Δήμου Χαλκιδέων.


Για την ενδεχόμενη συνεργασία τους υπήρξε άμεση αντίδραση από την Λίτσα Πετρίδου, η οποία ασχολείται εδώ και χρόνια με τα κοινά του Δήμου Χαλκιδέων, και έχει δηλώσει δημόσια στην στήριξη της στο πρόσωπο του Γιάννη Μπάκα.

Η ίδια έγραψε σήμερα στο facebook: 

«Φίλοι μου για την ενημέρωση σας επειδή είμαι πάντα τίμια απέναντι σας και οφείλω να σέβομαι την εμπιστοσύνη σας σας ενημερώνω πως εάν ο Γιάννης Μπάκας συνεργαστεί με τον συνδυασμό του Παγώνη δεν τον ακολουθούμε και θα ακολουθήσουμε άλλον υποψήφιο δήμαρχο που δεν θα μας οδηγήσει σε κάποιον που έχει την πόλη μας σε άθλια κατάσταση. Πιστεύω πως μπορεί να μην πηγαίνει στο διάλογο για να δώσει τα χέρια για συνεργασία αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια».

Η δημόσια πρόσκληση Παγώνη προς τον Μπάκα

«Συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας μας αποτελεί η παρουσίαση, ανάλυση και αξιολόγηση των προτάσεων που φέρνουν στο δημόσιο διάλογο οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, σε κάθε επίπεδο διακυβέρνησης.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση μάλιστα, οι προτάσεις και οι προγραμματικές δεσμεύσεις έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς η εφαρμογή τους επηρεάζει άμεσα την ποιότητας ζωής στον τόπο που ζούμε. Το Σήμερα και κυρίως το Αύριο.

Διανύουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και οφείλουμε, ως ενεργοί πολίτες, να ακούσουμε, να κρίνουμε και να συγκρίνουμε τις προθέσεις αλλά κυρίως τις απτές και υλοποιήσιμες προτάσεις, που θα κάνουν το αύριο του Δήμου μας καλύτερο για όλους. Οι εποχές των υποσχέσεων και του ταξίματος «σε όλους, τα πάντα», οι εποχές των «Μαυρογιαλούρων», χρεοκόπησαν τόσο το Πολιτικό μας σύστημα όσο και την Χώρα μας.

Οφείλουμε να οικοδομήσουμε από την αρχή θεσμούς και διαδικασίες που θα εγγυηθούν την διαφάνεια, την συνέχεια στη διοίκηση, την στρατηγική στόχευση και την αξιοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό με ενδιαφέρον μελέτησα τους άξονες και τις προτάσεις του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκιδέων, κ. Γιάννης Μπάκας και τις υποδέχτηκα με πολλή χαρά.

Η διαφάνεια και η χρηστή διοίκηση δεν μπορούν να αποτελούν ευχολόγια και θεωρητικά σχήματα. Ο προσωπικός μου αξιακός κώδικας ευθυγραμμίζεται απόλυτα με αυτές τις αρχές και σε ολόκληρη τη ζωή μου υπηρέτησα αυτές τις αξίες, με προσήλωση και πολλές φορές με μεγάλο προσωπικό τίμημα.

Στη θητεία μου ως Δήμαρχος προσπάθησα να θέσω τις βάσεις για μια καλύτερη διοίκηση του Δήμου Χαλκιδέων. Σε πολλά προχωρήσαμε μπροστά, θέσαμε τους μηχανισμούς και ενεργοποιήσαμε τα εργαλεία (τεχνολογικά και μη) ώστε να υπάρχει διαφάνεια και ακεραιότητα στην διοίκηση, την εξυπηρέτηση του πολίτη και στον τρόπο λήψης αποφάσεων. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση και εργαζόμαστε γι αυτό. Αγκυλώσεις δεκαετιών δεν θεραπεύονται αυτόματα.

Οι Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δεσμευτούμε όλοι, όσοι διεκδικούμε το ανώτερο αξίωμα του Δήμου Χαλκιδέων σε βασικές αρχές και υλοποιήσιμες προτάσεις στην παραπάνω κατεύθυνση. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για πισωγυρίσματα. Το απαιτούν οι πολίτες, το επιβάλλουν οι συνθήκες.

Στις 23 Ιανουαρίου παρουσίασα, ενώπιον εκατοντάδων συμπολιτών μου, τις προτάσεις του συνδυασμού μας για την επόμενη Δημαρχιακή θητεία. Μέχρι σήμερα ο κ. Γιάννης Μπάκας, μόνος από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους, έχει παρουσιάσει δημόσια προτάσεις και άξονες διακυβέρνησης για το Δήμο Χαλκιδέων. 

Με χαρά και ειλικρινή διάθεση διαλόγου, απευθύνω δημόσια πρόσκληση στον κ. Μπάκα για μια συζήτηση με προγραμματικό χαρακτήρα, για τις τομές που απαιτείται να υλοποιηθούν, ώστε ο Δήμος Χαλκιδέων να αλλάξει οριστικά σελίδα. Πιστεύω και προσπαθώ με κάθε τρόπο να διαμορφωθούν συναινέσεις για το καλό του τόπου μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι, όσο και αν διαφωνούμε, μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε και να δεσμευτούμε σε μια κοινή στρατηγική για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ανοιχτά, με ειλικρίνεια και με την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας».

Η θετική απάντηση Μπάκα στη πρόσκληση Παγώνη

«Η παρουσίαση, ανάλυση και αξιολόγηση των προτάσεων που φέρνουν στο δημόσιο διάλογο οι συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, αποτελούν συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας.

Το ζητούμενο είναι να αρχίσουμε να μιλάμε για συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα των προγραμματικών προτάσεών μας και για τον οδικό χάρτη προς την επίτευξή τους.

Με τη δημοσιοποίηση των προγραμματικών αξόνων του συνδυασμού μας για την προσεχή δημοτική περίοδο, από πλευράς μας προ(σ)καλέσαμε την εκκίνηση αυτού του δημόσιου διαλόγου.

Προφανώς στο πλαίσιο της πρόσκλησης μας για τον διάλογο ως προς το Δήμο της επόμενης ημέρας, θα παρουσιαστούν άλλοι εναργείς και άλλοι αδιάφοροι.

Εγώ και οι συνεργάτες μου εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που ο κ. Παγώνης διέκρινε την ουσία και την διαφορετικότητα στους προγραμματικούς άξονες, τους οποίους πιστεύουμε ότι πρέπει να πρεσβεύει μια σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση του Δήμου.

Και αισθανόμαστε ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση για την υποδοχή και ανταπόκριση που ο εν ενεργεία Δήμαρχος επέδειξε στην κατ’ ουσίαν πρόσκλησή μας για δημόσιο διάλογο. Είναι ένα βήμα δημοκρατίας και πολιτικού πολιτισμού με θεμα “Δήμος Χαλκιδέων, με πυξίδα στραμμένη στο μέλλον”!

Εκτιμώντας την εκφρασθείσα πρόθεσή του, προσέρχομαι έντιμα και με ειλικρινή διάθεση ώστε άμεσα να κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων, αρχών, στόχων και μέτρων, για τις πρακτικές που απαιτείται να εφαρμοστούν, βάζοντας παράλληλα στο μικροσκόπιο όλα τα θέματα, μικρά και μεγάλα, με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, όχι με δηλώσεις που βγαίνουν από την κατάψυξη και σερβίρονται σαν νεες, αλλά με φρέσκιες ιδέες, ώστε ο Δήμος Χαλκιδέων να αποτελέσει το Δήμο - πρότυπο που οραματιζόμαστε».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA