Απολύθηκαν οι 12 σωφρονιστικοί που είχαν βασανίσει κρατούμενο μέχρι θανάτου στις φυλακές! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απολύθηκαν οι 12 σωφρονιστικοί που είχαν βασανίσει κρατούμενο μέχρι θανάτου στις φυλακές! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 5 χρόνια αποφασίστηκε να απολυθούν...

Την οριστική απόλυση των 12 σωφρονιστικών υπαλλήλων που εμπλέκονταν στα βασανιστήρια, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του κρατούμενου Ίλι Καρέλι στις Φυλακές Νιγρίτας τον Μάρτιο του 2014, αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.


Τα βασανιστήρια είχαν αποκαλυφθεί μέσω βίντεο-ντοκουμέντο.
Δύο και πλέον χρόνια μετά την καταδίκη τους από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης που τους είχε επιβάλει ποινές από 5 έως 7 έτη, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν και εκτός σώματος για την κακοποίηση του Καρέλι στην οποία είχαν προχωρήσει ως αντίποινα για τη δολοφονία που διέπραξε νωρίτερα, σε βάρος του συναδέλφου τους, Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Άλλοι δύο σωφρονιστικοί αθωώθηκαν, όπως είχε γίνει και στο ποινικό δικαστήριο, μεταξύ αυτών και ο τότε διευθυντής των φυλακών που είχε μπει σε αργία και επέστρεψε στο Σωφρονιστικό Κατάστημα ως απλός υπάλληλος πλέον.

Η ιατροδικαστική έρευνα είχε δείξει πως ο Καρέλι είχε θλαστικές εκχυμώσεις, καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου. 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους ενώ συνολικά 13 άτομα παραπέμφθηκαν να δικαστούν. Οι 12 κρίθηκαν ένοχοι. Είναι οι ίδιοι που τώρα απολύθηκαν με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA