Αρχές Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αρχές Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου επιδιώκει να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας στη νομοθέτηση της ρύθμισης των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε η σχετική πλατφόρμα να ανοίξει τον Απρίλιο, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου...

Η Υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη με τους επικεφαλής του ΟΑΕΔ, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕπΕ) και του ΕΦΚΑ στην περιφέρεια, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Ελευθερίας Χατζηγεωργίου.

«Η ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία -θα είναι ξεχωριστές οι ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία- θα προχωρήσει κανονικά, θα είναι μια ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και κούρεμα βασικής οφειλής, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και αυτή η νέα οφειλή, που θα διαμορφώνεται, θα αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ», ανέφερε η υπουργός. Επισήμανε, δε, πως πρόθεση του υπουργείου είναι η ρύθμιση να συμπεριλάβει και όσους έχουν κλείσει τα βιβλία τους, «άρα όχι μόνο τους ενεργούς επαγγελματίες». «Νομίζω», εκτίμησε, «ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη νομοθέτηση, ώστε και η πλατφόρμα να αρχίσει να "τρέχει" και να ρυθμίζουν τις οφειλές τους οι πολίτες από αρχές Απριλίου».

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της σύσκεψης στο ΥΜΑΘ διευκρίνισε ότι «αφορά όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας η συζήτηση με επικεφαλής βασικών φορέων, που υλοποιούν πολιτική του υπουργείου Εργασίας -δηλαδή του ΟΑΕΔ, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΕΦΚΑ- καθώς τα ζητήματα που διαχειρίζονται αφορούν στην πραγματικότητα στην κοινωνική πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους ασφαλισμένους, τους επαγγελματίες» και είναι «πολύ χρήσιμο να δούμε πώς οι πολιτικές που εκπονούμε από το υπουργείο στην Αθήνα εφαρμόζονται σε κάθε περιοχή, να συζητήσουμε τα ειδικότερα ζητήματα που υπάρχουν, να λύσουμε προβλήματα, να προχωρήσουμε την πολιτική μας με έναν πιο απτό τρόπο, κυρίως για να επικεντρωθούμε στην καθημερινότητα των πολιτών».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε σχεδιάσει πολιτικές για την ανεργία, υπάρχουν νέας γενιάς προγράμματα του ΟΑΕΔ, ήλθα να δω πώς απορροφώνται στην περιοχή, πώς εξειδικεύονται, αν υπάρχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ομοίως, για τα ζητήματα του ΕΦΚΑ, το μείζον ζήτημα της εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων, να δούμε πώς ακριβώς προχωράει στη Θεσσαλονίκη, αν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα στα καταστήματα και τι μπορούμε να κάνουμε. Αντίστοιχα, με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να επικεντρωθούμε κυρίως στο πώς εφαρμόζεται ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός, αν υπάρχουν παρεκκλίσεις, αν υπάρχει συμμόρφωση από τις επιχειρήσεις», εξήγησε η Υπουργός.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA