«Έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (ΦΩΤΟ)

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος απεβίωσε την Τρίτη (19-03-2019) σε ηλικία 88 ετών, στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ» που νοσηλευόταν εδώ και 40 ημέρες περίπου ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, βυθίζοντας στο πένθος την αθλητική και επιχειρηματική κοινότητα...
 
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931. Διετέλεσε Πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη. Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της φαρμακευτικής, μαζί με τους αδελφούς του, με τους οποίους δημιούργησαν την ΒΙΑΝΕΞ, την μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ. Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο, αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009.

Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09. Για τον παρορμητικό χαρακτήρα του, εντός των γηπέδων όταν έβλεπε να αδικείται ο Παναθηναϊκός, τον αποκαλούσαν και «τυφώνα».

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του εκλιπόντος, μέσω μιας ανάρτησης του, στον λογαριασμό του Πρωθυπουργού, στο Twitter.

«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το θετικό αποτύπωμά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και υπηρέτησε το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό με ευπρέπεια και πολλή αγάπη. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού. Συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει: «Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υπήρξε σπουδαίος επιχειρηματίας και αφήνει πίσω του σημαντική παρακαταθήκη τόσο στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, όσο και του αθλητισμού. Mε την παρουσία του κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA