Εκδήλωση στο Αλιβέρι για τον αυτισμό | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εκδήλωση στο Αλιβέρι για τον αυτισμό

Εκδήλωση καθιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Λόγου Έργου Μάθησης «Παιδί και Λόγος» την Κυριακή (31-03-2019) και ώρα 18:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλιβερίου...

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η εκδήλωση πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά και εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των κατοίκων της περιοχής για το θέμα του Αυτισμού.

Όπως είναι γνωστό από το 2008, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθιερώθηκε η 2α Απριλίου, και όλος ο Απρίλιος, ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό. Μια ημέρα και έναν μήνα που απευθύνεται σε ολόκληρη την κοινωνία, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, τη γνώση, την επαφή και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη στην κοινωνία των ατόμων που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνεται ομιλία από μέλη της διεπιστημονικής μας ομάδας, παιδικοί αγώνες μπάσκετ, χορευτικές επιδείξεις και διάφορες άλλες επιδείξεις ώστε να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι για το φάσμα του αυτισμού και την πολυπλοκότητά του.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν αγώνες μπάσκετ μεταξύ των παιδικών ομάδων Α.Ο.Κονιστρών – Αίας Αλιβερίου B.C. και Αμάρυνθος B.C.– Α.Ο. Αστέρας Αλιβερίου 1980, τους οποίους θα διαιτητεύσει η κυρία Μαρία Σπυροπούλου, ενώ παίκτες της ομάδας μπάσκετ Kymi BC- ΚΑΕ Κύμης, για ακόμα μια χρονιά, θα μας κάνουν την τιμή να τους πλαισιώσουν.

Τα γυμναστήρια Βιοκίνηση Fitness club και BODY & MIND health club θα συμμετέχουν με χορευτικές επιδείξεις.

Η εκδήλωση θα κλείσει με παράσταση κουκλοθέατρου από την κυρία Ειρήνη Λάλου, βασισμένο σε παιδικό βιβλίο που αφορά τον αυτισμό, «Το Αυγό» της συγγραφέως Εύας Βακιρτζή
».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA