Στη φυλακή 44χρονος άνεργος για μη καταβολή διατροφής | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Στη φυλακή 44χρονος άνεργος για μη καταβολή διατροφής

Παρά την οικονομική αδυναμία που επικαλέστηκε ο 44χρονος κατηγορούμενος προσπαθώντας να δικαιολογήσει το ότι επί σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο δεν κατέβαλε διατροφή για τα τρία ανήλικα παιδιά του, δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου του Βόλου που τον έκριναν ένοχο και τον καταδίκασαν σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών...

Ο 44χρονος ο οποίος δήλωσε άνεργος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του, από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2016 , δεν είχε δώσει στην πρώην σύζυγό του που μεγαλώνει τα τρία τους παιδιά τη διατροφή που όφειλε η οποία ανέρχεται στο ποσό των 12.000 ευρώ.

Ο 44χρονος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ζει με τη βοήθεια του πατέρα του και ότι εργάζεται περιστασιακά στις λαϊκές αγορές και τα χρήματα που παίρνει δεν επαρκούν για να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά του. Υποστήριξε μάλιστα πως δεν μπορούσε και όχι ότι δεν ήθελε, να είναι συνεπής.

Η πρώην σύζυγός του όμως εξέφρασε εντελώς διαφορετική γνώμη, υποστηρίζοντας πως έχει χρήματα αλλά δεν τα δίνει για τα παιδιά του.
 
Ούτε όμως το δικαστήριο, υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πατέρα και του επέβαλε 16μηνη φυλάκιση, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο» του Βόλου, αμέσως μετά την καταδίκη του, ο 44χρονος , δηλώνοντας πως δεν μπορεί να εξαγοράσει την ποινή του, πήρε το δρόμο για τη φυλακή. 

Τις επόμενες ημέρες ωστόσο, τα χρήματα για τη μετατροπή της ποινής του βρέθηκαν από συγγενικά του πρόσωπα τα οποία εμφανίστηκαν για να την εξαγοράσουν και να αφεθεί τελικά ελεύθερος.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA