Αλλαγή απόφασης για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Νίκη στα χαρτιά για τους «ερυθρόλευκους» και -5 στους γηπεδούχους! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αλλαγή απόφασης για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Νίκη στα χαρτιά για τους «ερυθρόλευκους» και -5 στους γηπεδούχους!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση του Πειθαρχικού οργάνου της Superleague, που είχε αποφασίσει να συνεχιστεί από το 69ο λεπτό το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, το οποίο είχε διακοπεί λόγω επεισοδίων στο ΟΑΚΑ...

Ο Ολυμπιακός κερδίζει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0 (νικούσε 0-1 την ώρα της διακοπής ) και ως εκ τούτου παίρνει και τους τρεις βαθμούς της νίκης, ενώ από τους «πράσινους» αφαιρούνται συνολικά πέντε βαθμοί.

Ουσιαστικά το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ έκανε δεκτή της έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης που είχε δικαιώσει τους «πράσινους» καθώς το δικαστήριο είχε αποφασίσει να παιχτούν τα εναπομείναντα 21 λεπτά.

Ως προς την αφαίρεση των βαθμών από τον Παναθηναϊκό, αξίζει να τονιστεί ότι το -3 ήταν δεδομένο και το είχαν αποδεχτεί και οι «πράσινοι» για τα εκτεταμένα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου (γι' αυτό και δεν άσκησαν έφεση), ενώ το επιπλέον -2 (αντί -3 βαθμών) προέκυψε από επιμέτρηση της ποινής για τη διακοπή του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός δεν προτίθεται να προσφύγει σε τρίτο βαθμό (στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ) κάτι που σημαίνει ότι η απόφαση είναι τελεσίδικη.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στους 69 βαθμούς και βρίσκεται στο -5 από τον ΠΑΟΚ που έχει 74 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός από τους 38 φτάνει στους 33 βαθμούς και μπαίνει (έστω και μαθηματικά) στα σενάρια του υποβιβασμού δεδομένου ότι στην ισοβαθμία υπερέχει σημαντικά στη διαφορά τερμάτων του ΠΑΣ Γιάννινα! Σημειωτέον ότι από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί συνολικά 11 βαθμοί καθώς άρχισε τη σεζόν με -6.

Πληροφορίες: Ethnos.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA