Εισαγγελία Διαφθοράς: Ύποπτος για δωροδοκία ο Λοβέρδος για το σκάνδαλο Novartis - Για «συμμορία κακοποιών» κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εισαγγελία Διαφθοράς: Ύποπτος για δωροδοκία ο Λοβέρδος για το σκάνδαλο Novartis - Για «συμμορία κακοποιών» κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός

Στη Βουλή διαβιβάζει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέρος της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση της Novartis, ζητώντας την άρση ασυλίας μόνο του πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου...

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή προκειμένου να αποφασιστεί αν θα πρέπει να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ώστε στη συνέχεια οι Εισαγγελείς Διαφθοράς να τον καλέσουν για κατάθεση ως ύποπτο τέλεσης αξιόποινης πράξης (ενδεχομένως δωροδοκίας) στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, υπάρχουν ενδείξεις δωροδοκίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο εξ ου και η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, με αίτημα την άρση της ασυλίας του.

 

Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Αντιθέτως, η υπόθεση Novartis μπαίνει στο αρχείο για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, αύριο θα κληθούν 20 -30 μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως δυνάμει ύποπτοι (ανωμοτί) για την τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας και πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αναλυτικά η απάντηση Λοβέρδου που περιέχει βαρύτατους χαρακτηρισμούς:

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. 

Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων.

Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA