Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας: Εγκρίθηκε κονδύλι 4,5 εκατ. ευρώ για τις διαβρώσεις στην Αυλίδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας: Εγκρίθηκε κονδύλι 4,5 εκατ. ευρώ για τις διαβρώσεις στην Αυλίδα

Όπως τονίζει ο Δήμος Χαλκιδέων:

«Έφεραν αποτέλεσμα τελικά οι επίπονες και συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Χαλκιδέων για την αποκατάσταση των φαινομένων διάβρωσης στο παραλιακό μέτωπο της Αυλίδας, από την περιοχή “Μόρφα” μέχρι τα Ναυπηγεία, μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, για το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή ασχολήθηκε από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, θεωρώντας αυτό υψίστης σημασίας, μαζί με τις διαβρώσεις στην περιοχή της Ανθηδόνας και της Χαλκίδας (κοντά στο Ορφανοτροφείο).

Οι συνεχείς αυτές προσπάθειες είχαν ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ποσού 4.500.000,00€.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιου Γιαννακίδη εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου “Μελέτη Αντιμετώπισης των φαινομένων Διάβρωσης στην Ακτογραμμή Αυλίδας, έως Βαθύ του Δήμου Χαλκιδέων και Κατασκευή των απαραίτητων έργων”, προϋπολογισμού 4.500.00,00€.

Είχε προηγηθεί ερευνητική μελέτη με σκοπό την καταγραφή, αξιολόγηση και ιεράρχηση προβλημάτων στη διαβρωμένη ακτογραμμή, που εκπονήθηκε από ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Επιπλέον για το ίδιο θέμα και προκειμένου να εκπονηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δεσμεύτηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το ποσό των 172.000,00€.

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τόνισε τα εξής: “ Τα φαινόμενα διάβρωσης του παραλιακού Μετώπου της Αυλίδας, μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου, ήταν ένα από τα θέματα που είχε θέσει η Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, θεωρώντας το ζήτημα μείζονος σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξαν συνεχείς επαφές με ερευνητική ομάδα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και επισκέψεις στα αρμόδια υπουργεία. Οι προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα και ήδη έχει εξασφαλιστεί ένα σημαντικό ποσό, ύψους 4.500.000,00€ από το Π.Δ.Ε. προκειμένου να ξεκινήσει η αποκατάσταση των διαβρώσεων.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δυστυχώς καμιά Δημοτική Αρχή από τις προηγούμενες δεν άγγιξε.

Το έργο είναι τεράστιες αναπτυξιακής σημασίας για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA