1.500 Πολωνοί ταξίδεψαν με ωτοστόπ στη Βόρεια Εύβοια! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

1.500 Πολωνοί ταξίδεψαν με ωτοστόπ στη Βόρεια Εύβοια! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Νέοι και νέες από τη Πολωνία διένυσαν 2.000 χιλιόμετρα με ωτοστόπ από το Βρότσλαβ για να φτάσουν στην Αγία Άννα, στη Βόρεια Εύβοια...

Στα πλαίσια του «Auto Stop Race 2019» οι συμμετέχοντες ταξιδεύουν σε ζεύγη μέσα από εννιά ευρωπαϊκές χώρες και η γραμμή εκκίνησης βρίσκεται πάντα στην πανεπιστημιούπολη του Βρότσλαβ.

Για να φτάσουν στη παραλία της Αγίας Άννας και να μείνουν στις ευρύχωρες εγκαταστάσεις του κάμπινγκ από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, είχαν να διανύσουν περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα.

Το ταξίδι τους έχει πάντα ως αφετηρία το Βρότσλαβ με επόμενο ενδιάμεσο σταθμό το Μπρνο μέσα από το έδαφος της Τσεχίας για να συνεχίζουν «χαϊδεύοντας» τα σύνορα της Αυστρίας και να διασχίσουν την Μπρατισλάβα. Ακολούθως έχουν τη δυνατότητα, - αν δεν βρίσκονται ήδη μέσα σε κάποιο αυτοκίνητο, σε ένα ταξιδιάρικο φορτηγό ή ένα παράξενο λεωφορείο -, να περπατήσουν ακόμη και δίπλα από τα παράλια της λίμνης Μπάλατον και να το κόψουν, είτε ποδαράτο, είτε στο πίσω κάθισμα ενός Ι.Χ., για Κροατία και Σερβία, αφήνοντας πίσω τους τα ουγγρικά εδάφη.

Από κει και μετά τα πράγματα είναι δεδομένα: πέρασμα από τα Σκόπια για να βρεθούν στην ελληνική επικράτεια και να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι την πισίνα του club Agia Anna. 
Πολλοί Έλληνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των νεαρών για συνταξίδευση. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο γνωστός κριτής του Master Chef, Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος επέστρεφε από τις διακοπές του Πάσχα και παρέλαβε συμμετέχοντες στο event λίγο έξω από τη Λαμία. Δεν ήταν ο μόνος. 
Ο Παναγιώτης πήγαινε στην Αθήνα περνώντας από το Πευκί Ευβοίας όταν βρήκε στον δρόμο του ένα ζεύγος Πολωνών. «Τους πέτυχα στον δρόμο και επειδή γύριζα προς Αθήνα για να επιστρέψω στη δουλειά μου - η οικογένεια έμεινε πίσω - πήγα Πευκί, πήρα καφέ και είπα αν είναι ακόμη στον δρόμο θα τους πάρω. Τους βρήκα λίγο μετά τις Γούβες και τους πήρα. Ο λόγος που το έκανα ήταν γιατί, όπως τους είπα, υποστηρίζω αυτό που κάνουν και θεωρώ ότι πρέπει να διαδοθεί και να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη». 

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA