Εκλογές Δήμος Χαλκιδέων: Εκλογικά κέντρα... σωρηδόν ανοίγει παντού ο Καθαροσπόρης - Τι αναφέρει η νομοθεσία! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εκλογές Δήμος Χαλκιδέων: Εκλογικά κέντρα... σωρηδόν ανοίγει παντού ο Καθαροσπόρης - Τι αναφέρει η νομοθεσία! (ΦΩΤΟ)

«Σχέδιο εκλογικά κέντρα» για τον Βασίλη Καθαροσπόρη, όπου ο μεγάλος του πόθος για να κάτσει στη καρέκλα του δημάρχου, τον έχει κάνει να ανοίγει και από ένα εκλογικό κέντρο σε κάθε δημοτική κοινότητα του Δήμου Χαλκιδέων...

Φυσικά οι δημότες θα αναρωτηθούν εύλογα: «που βρίσκει τόσα χρήματα για τα έξοδα (ενοίκια κλπ) ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων...;», αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Πάμε όμως να δούμε τι λέει η νομοθεσία για τα εκλογικά κέντρα των συνδυασμών...

Όσον αφορά τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς συνδυασμούς το άρθρο 5 του νόμου 3870/2010 αναφέρει ότι η δημιουργία εκλογικών κέντρων κατά την προεκλογική περίοδο, για μεν τις δημοτικές εκλογές δεν είναι επιτρεπτή πέραν του ενός για κάθε εκλογική περιφέρεια, για δε τις περιφερειακές εκλογές πέραν, επίσης, του ενός για κάθε εκλογική περιφέρεια.

Ωστόσο σημειώνεται με «ψιλά γράμματα» ότι για τους Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων ο περιορισμός ισχύει για κάθε Κοινότητα.

Σε αυτά τα «ψιλά γράμματα» πάτησε και ο Βασίλης Καθαροσπόρης, καθώς ο Δήμος Χαλκιδέων έχει συνολικό πληθυσμό 102. 223, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα (στις 19 Απριλίου 2019) το Υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι ο Β. Καθαροσπόρης μπορεί να λέει ότι ανοίγει νόμιμα τα εκλογικά κέντρα, αλλά όπως λέει και ο λαός: «Ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό...»
ΦΩΤΟ -  από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Βασιλικό...

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA