Δολοφονία Γραικού: Οργή λαού στα δικαστήρια για τον δράστη και την Εισαγγελέα που είχε βάλει την υπόθεση στο αρχείο! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δολοφονία Γραικού: Οργή λαού στα δικαστήρια για τον δράστη και την Εισαγγελέα που είχε βάλει την υπόθεση στο αρχείο! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ε' τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, η σορός του οποίου εντοπίστηκε 2,5 χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του, θαμμένη μαζί με το αυτοκίνητο κοντά στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη στο χωριό Ανατολικό...

Ένα από τα πιο κομβικά σημεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού, ήταν η διάταξη που εξέδωσε στις 6 Φεβρουαρίου 2019, ο Εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, έπειτα από προσφυγή της οικογένειας, με την οποία ζήτησε τελικά να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του κτηνοτρόφου από πρόθεση, χαρακτηρίζοντας ως εσφαλμένη την προηγούμενη απόφαση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών να στείλει την υπόθεση στο Αρχείο.

Η συγκεκριμένη εισαγγελική απόφαση τον Οκτώβριο του 2018, είχε προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του Γραικού, που έκανε λόγο για «θάψιμο» της υπόθεσης, καθώς υιοθετούσε το αστήριχτο, βάσει της προανάκρισης σενάριο, πως ο κτηνοτρόφος είχε διαφύγει στο εξωτερικό, ή ότι «εξαφανίστηκε» οικειοθελώς. Κατ` ουσίαν, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, απέρριπτε την έγκληση κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που είχε καταθέσει ο αδελφός του Δημήτρη Γραικού, Νίκος, τον Απρίλιο του 2017.


Στα Δικαστήρια επικράτησε μεγάλη ένταση και η οργή των συγγενών του θύματος ξεχείλισε όχι μόνο κατά του δράστη αλλά και κατά της συγκεκριμένης Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, η οποία ήδη έχει καταγγελθεί στον Άρειο Πάγο αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε κάποιον ανώτερο της, ή να μην συμβεί και ποτέ όπως συμβαίνει δηλαδή με την ατιμωρησία που υπάρχει στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Μάλιστα οι παρευρισκόμενοι στα Δικαστήρια κρατούσαν και πάνο που έλεγε ότι το το θύμα δολοφονήθηκε δύο φορές, μία από τον δράστη και μία από το αρχείο που την έβαλε η Εισαγγελέας.
Όπως έγινε γνωστό ζητήθηκε από την οικογένεια η συνδρομή ομάδας του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ που με ειδικό εξοπλισμό σάρωσαν την κτηνοτροφική μονάδα κι έτσι εντοπίστηκαν θαμμένο το αυτοκίνητο του Γραικού και η σωρός του. «Χωρίς τη συμβολή αυτών των ανθρώπων δεν θα βρίσκαμε ποτέ τίποτα, δεν θα βρίσκαμε άκρη ποτέ», τονίζει η οικογένεια του.

ΒΙΝΤΕΟ

Τι είχε καταγγείλει πριν λίγο καιρό ο δικηγόρος - νομικός εκπροσώπος των αδελφών του επιχειρηματία, Νίκος Διαλυνάς

«Να ναι καλά ο Εισαγγελέας Εφετών ο κ. Φλωρίδης. Θα μνημονεύω το όνομα του κάθε Κυριακή επειδή κάνει την δουλειά του. Εκεί φτάσαμε. Φτάσαμε να ψάχνουμε με τον φακό... Αυτό είναι απαράδεκτο που έκανε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών...»,

Για «θάψιμο» της υπόθεσης από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο δικηγόρος και νομικός εκπροσώπος των αδελφών του επιχειρηματία, Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος τόνισε ότι κατατέθηκε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεωρήσεως των Δικαστηρίων και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.


ΒΙΝΤΕΟ
 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA