Κύκλωμα πουλούσε ανύπαρκτα αυτοκίνητα στο διαδίκτυο με «μαϊμού» αγγελίες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κύκλωμα πουλούσε ανύπαρκτα αυτοκίνητα στο διαδίκτυο με «μαϊμού» αγγελίες

Δραστηριοποιούνταν τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Επικράτεια αποσπώντας από τα θύματα 100.000 ευρώ...

Γυαλισμένα κάμπριο, πανάκριβες λιμουζίνες και τζιπ σε πολύ χαμηλές τιμές πουλούσε μέσω «μαϊμού» αγγελιών κύκλωμα πέντε εμπόρων, αποσπώντας 100.000 ευρώ από συνολικά 30 ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Πρόκειται για τρεις άντρες ηλικίας 45, 47 και 56 ετών και δύο γυναίκες 25 και 39 ετών οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας μετά από καταγγελίες πολιτών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, καταρτίζοντας πλαστά δελτία ταυτότητας με στοιχεία υπαρκτών προσώπων και με χρήση πλαστών σφραγίδων διαφόρων Δημόσιων Υπηρεσιών, προχωρούσαν σε έναρξη εικονικών εταιρειών πώλησης οχημάτων, ανοίγοντας ταυτόχρονα τραπεζικούς λογαριασμούς και εξασφαλίζοντας χορήγηση σχετικών καρτών.

Στη συνέχεια προέβαιναν σε απατηλές αναρτήσεις πώλησης οχημάτων σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας τα πλαστά/υφαρπαχθέντα στοιχεία ταυτότητας ανυποψίαστων πολιτών προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στις συναλλαγές τους με τα υποψήφια θύματά τους

Σε πιθανή συμφωνία αγοραπωλησίας οχήματος, οι παθόντες κατέθεταν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν οι δράστες, πλην όμως δεν παραλάμβαναν ποτέ κάποιο όχημα

Οι σχετικοί τραπεζικοί λογαριασμοί αδρανοποιήθηκαν κατόπιν ενημέρωσης των τραπεζικών ιδρυμάτων από την Αστυνομία.

Σε βάρος του κυκλώματος σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, τετελεσμένες και σε απόπειρα, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης σε συρροή με το άρθρο της Εγκληματικής Οργάνωσης και του Νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA