Όταν το «λαλίστατο» ΠΑΚΟΕ έβγαζε ακατάλληλη για κολύμπι την παραλία στις Αλυκές (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Όταν το «λαλίστατο» ΠΑΚΟΕ έβγαζε ακατάλληλη για κολύμπι την παραλία στις Αλυκές (ΦΩΤΟ)

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, τρεις παραλίες της Εύβοιας βραβεύτηκαν με «Γαλάζιες Σημαίες»...

Πρόκειται για τις παραλίες: Αλυκές Δροσιάς, Λευκαντί και Αστέρια Χαλκίδας.

Αν και πέρυσι όπως και φέτος το ΠΑΚΟΕ δεν εμπεριείχε τις Αλυκές Δροσιάς στις λίστες με τις παραλίες της Εύβοιας που διενεργήθηκαν έλεγχοι, πριν λίγα χρόνια και συγκεκριμένα το 2016 έλεγε με σιγουριά ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι ακατάλληλη.

Συγκεκριμένα το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) που αμφισβητείται από πολλούς, είχε διενεργήσει ελέγχους σε 15 παραλίες της Εύβοιας, τονίζοντας τα εξής:

Ελέγχθηκαν συνολικά 15 σημεία. Από αυτές τις παραλίες οι 6 κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση και οι 9 κατάλληλες. Επίσης ελέγχθηκαν 4 σημεία πόσιμου νερού από τα οποία στα δύο, το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για πόση.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν ακατάλληλα νερά για κολύμβηση στις παραλίες: Αλυκές (δειγματοληψία 5m μέσα στη θάλασσα), Κουρέντι (δειγματοληψία 50m δεξιά, μπροστά στην Καντίνα), Πλαζ Παπαθανασίου, Άγιο Νικόλαο -Μπούρτζι (δειγματοληψία απέναντι από Πιθικουκη) , Ερέτρια (δειγματοληψία Φαρμακείο στη στροφή κοντα στο ουζερί –καφέ Νέα Αργος), Άγιο Μηνά (5m μέσα στη θάλασσα).

Επίσης το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για πόση στην Ερέτρια (δειγματοληψία περιοχή Νέα Άργος) και στη περιοχή των Ψαχνών (δειγματοληψία οδός Κριεζώτου, απέναντι από Σουπερ Μαρκετ Proton).

Δείτε την τότε λίστα με κατανομή στις παραλίες, χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α):

στο νούμερο 15 βρίσκονται οι Αλυκές και η παραλία είχε χαρακτηριστεί Ακατάλληλη

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA